Hlavní obsah

Homer Simpson vystoupí poprvé v historii seriálu naživo

Novinky, jky

Homer během 27letého působení v oblíbeném seriálu Simpsonovi na kanálu Fox zvládl mnohé. Pojídal extrémně pálivé chilli, cestoval do vesmíru, vyhrál Grammy, Pulitzerovu cenu a aby toho nebylo málo, zničil Springfield. Ale jednu věc zatím ještě přece jen nezvládl - nikdy se neobjevil v živém vysílání. To se však na konci 595. epizody s názvem Simprovised tuto neděli změní.

Homer Simpson bude v televizi živě odpovídat divákům na dotazyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Tříminutová speciální událost bude spočívat v tom, že bude Homer tři minuty odpovídat na telefonáty živě. Tento výjimečný počin se bude týkat jak vysílání na východním, tak i na západním břehu USA. Je to poprvé, co se animovaná show o něco takového pokouší. Jak zvládnou tvůrci Simpsonů hlasovou stránku vysílání, to je asi jasné. Herec a dabér Dan Castellaneta bude připraven. Ale jak se poperou s videem?

Animační magie bude spočívat v technologii motion-capture, tedy snímaného pohybu. Dan Castellaneta bude tak Homera zmíněné tři minuty nejen mluvit, ale také hrát. Jakýkoliv pohyb udělá, tak se rozanimuje i postava Homera Simpsona a bude vysílána miliónům diváků v televizích.

Bezpečnostní zpoždění

„Na konci nedělní epizody vstoupí Dan Castellaneta do místnosti, do mikrofonu bude mluvit hlasem Homera a pomocí moderních snímacích technologií bude Homer dělat vše, co bude dělat on. Jeho pohyby budou okamžitě animovány a vysílány na pozadí, které máme k dispozici. Tři minuty bude zodpovídat telefonické dotazy a mluvit o aktuálních věcech,” prozradil agentuře Reuters vedoucí producent seriálu Al Jean.

„Jsem si jistý, že Donald Trump opět řekne ten den něco hloupého, takže bude o čem mluvit,” dodal Jean a prozradil, že jsou samozřejmě připraveni na vtipálky, kteří by chtěli do živého vysílání proniknout s nějakou opravdu nevhodnou otázkou. Vysílat se totiž bude se sedmivteřinovým zpožděním, které má něčemu takovému bezpečně zabránit.

V plánu to měli dlouho

Podle Jeana chtěli producenti seriálu provést něco obdobného už před mnoha lety, technologie však ještě nebyly na takové úrovni, aby to bylo doopravdy možné. Mluvili o tom už však od doby celovečerního snímku Simpsonovi ve filmu v roce 2007.

Simpsonovi jsou stálicí kanálu Fox a jsou nejdéle vysílaným sitcomem v americké historii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám