Hlavní obsah

Česká filharmonie letos pozvala ruského dirigenta Semjona Byčkova

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým členem dirigentského týmu České filharmonie v sezóně 2016/17 bude ruský dirigent Semjon Byčkov, který nahradí Rakušana Manfreda Honecka. Byčkovova oficiální funkce je umělecký ředitel Čajkovského projektu. Bude mít na starosti nahrávání skladatelových symfonií. S Českou filharmonií uvede i dva programy v pražském Rudolfinu.

Foto: ČTK

Ruský dirigent Semjon Byčkov.

Článek

Honeck ale bude s Českou filharmonií spolupracovat dále. Ve 121. sezóně však vystoupí jen s jedním programem. Šéfdirigent Jiří Bělohlávek připraví osm programů včetně zahajovacího 29. září v Rudolfinu s americkým houslistou Joshuou Bellem.

„Hodně se budeme věnovat Bohuslavu Martinů,“ říká Bělohlávek. „Uvedeme jeho symfonie i oratorium Epos o Gilgamešovi, které natočíme.“

V české premiéře uslyší pražské publikum Pendereckého Concerto Grosso, bude pokračovat hostování mladých zahraničních dirigentů v cyklu Objevy, přijedou i vynikající sólisté. „V Praze se objeví cellisté Gautier Capucon z Francie či Argentinka Sol Gabettaová,“ oznámil ředitel České filharmonie David Mareček. „My naopak vyjedeme do devíti zemí.“

Filharmonie bude pokračovat v edukativních programech, v televizí natáčené Zkoušce orchestru s Markem Ebenem a v zapojování romských dětí pro projekty Idy Kelarové a členů orchestru.

Reklama

Výběr článků

Načítám