Hlavní obsah

Nová alba: Zucchero, Travis, Nil, Limetal a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada zajímavých počinů se aktuálně dostává na trh. Například dvanácté album Itala Zucchera, novinka skotských Travis nebo dvě česká alba, na kterých hrají prim ženy. Natalie Kocábová a Michaela Poláková se jako tandem představují poprvé, skupina Nil v čele se zpěvačkou Hankou Kosnovskou zase natočila akustické verze svých skladeb.

Článek

Zucchero: Black Cat

Foto: Universal Music

Nová alba

Italský bluesrocker Zucchero vydává své nové album. Pozval si k jeho realizaci tři světově proslulé producenty a dvakrát v písních hostuje kytarista Mark Knopfler. Jeden text napsal Bono Vox z kapely U2.

Travis: Everything At Once

Foto: Universal Music

Nová alba

Po třech letech přicházejí skotští Travis s novým albem, které je v jejich diskografii osmé. Jsou na něm příjemné britpopové písničky, několik vydařených melodií a hlavně zajímavá nálada, kterou formace ve svých skladbách již mnoho let má.

Natalie Kocab, Michaela Poláková: Ellis Island

Foto: Warner Music

Nová alba

Michaela Poláková napsala hudbu, Natalie Kocábová přidala texty a skvěle je zazpívala. Vzniklo poctivé album, které stojí na zpěvu, atmosféře a také pečlivě vystavěných aranžích jednotlivých kompozic.

Nil: Spring, Wine & Veronica

Foto: 4K Records

Nová alba

Českotřebovská formace Nil vydává akustickou koncertní nahrávku. Jsou na ní v nových úpravách skladby z kapelního repertoáru. Vedle přesvědčivé instrumentace je silnou položkou zpěv Hanky Kosnovské.

Limetal: Pravdu ukáže čas

Foto: BrainZone

Nová alba

Moravská metalová kapela Limetal nahrála kolekci, na které je singl se dvěma novými písněmi a album písniček z repertoáru kapely Citron, ve které někteří členové Limetalu donedávna působili, s novými texty.

Abraxas: Nekonečný boogie (best of)

Foto: Supraphon

Nová alba

Čtyřicet let existence kapely je jistě důvodem k vydání výběru nejzásadnějších písniček. Kompilace začíná instrumentálkami z konce sedmdesátých let a je uzavřena ukázkami z aktuálního alba Abraxasu.

Mike Posner: At Night, Alone

Foto: Universal Music

Nová alba

Tři roky vznikaly písničky na druhé album amerického zpěváka, skladatele a hudebníka Mike Posnera. Je to romanticky ladění popová nahrávka s prvky r’n’b a stopami hip-hopu. Výrazný je Posnerův zpěv. K tuctu nových písniček je přidáno šest remixů.

Různí: Půlstoletí české country

Foto: Supraphon

Nová alba

Dvě cédéčka a dvě DVD přináší kompilace pořízená během vzpomínkového koncertu na Michala Tučného v pražské Lucerně. Svými vystoupeními se na něm podíleli Tučňáci, Fešáci, Taxmeni, Greenhorns a hosté.

Tomáš Kočko & Orchestr: Velesu

Foto: Indies Scope

Nová alba

Na albu Velesu vzývá Tomáš Kočko pohanského boha a obrací se k pánovi zásvětí, jenž střeží řád a čas. Devět autorských skladeb nabízí jak zadumané písně, tak i skočné vypalovačky. Hudební stránka alba je směsicí transovních i zadumaných rytmů inspirovaných tradiční lidovou hudbou, ale i metalem nebo folkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám