Hlavní obsah

Kočko věnoval deváté album slovanskému bohu Velesovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovanskému bohu Velesovi věnoval hudebník Tomáš Kočko deváté album nahrané se svým Orchestrem. CD nazvané Velesu tvoří devět autorských skladeb a vyšlo v pátek péčí brněnského vydavatelství Indies Scope. Tematicky navazuje na předchozí nahrávku Živě, sdělil Přemysl Štěpánek.

Videoklip k písničce Do NávuVideo: Indies Scope

 
Článek

„Obě desky jsou věnovány staroslovanským božstvům. Živě a Velesovi. Živa dostala výběr toho nejlepšího z našich předešlých alb, tedy jakési 'the best of' nahrané živě na koncertě v Ostravě, a Veles pak zbrusu nové autorské písně nahrané ve studiu v Brně,” popsal Kočko.

Tomáš Kočko & Orchestr jsou dvojnásobní držitelé ceny Anděl za album roku v kategorii world music. S tvorbou inspirovanou moravskou tradicí i moderními žánry objíždějí Evropu od Ruska až po Irsko, hrají na festivalech folklórních, folkových, rockových i metalových.

Nová nahrávka nabízí skočné i zadumané skladby, Kočko jako autor i producent propojuje folklórní motivy, vrstevnaté vícehlasy i rockové kytary. „Po producentské účasti na třech etnometalových deskách jsem tvrdou muzikou docela načichl, a to se samozřejmě projevuje i na novém albu,” uvedl Kočko.

S Kočkem momentálně v Orchestru vystupují zpěvačky a instrumentalistky Helena Vyvozilová a Libuše Černá, dále perkusista a cimbalista Pavel Plch, kontrabasista Roman Plaširyba a bubeník Stanislav Pliska. Novou nahrávku doprovází videoklip k písni Do Návu.

Reklama

Výběr článků

Načítám