Hlavní obsah

Roxette končí. Turné se ruší

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Popová skupina Roxette definitivně končí s vystupováním. Turné, které měla absolvovat v létě, je zrušeno. Důvodem je zdravotní stav zpěvačky Marie Fredrikssonové.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roxette

Článek

Lékaři doporučili zpěvačce úplně zanechat vystupování.

„Bylo to úžasných třicet let, cítím jen radost a štěstí, když pohlédnu zpět na světová turné Roxette. Všechny naše koncerty a vzpomínky zůstanou důležitou součástí mého života. Jsem zvláště vděčná a hrdá, že jsem se mohla vrátit v roce 2009 po vážné nemoci a objet s Roxette ještě párkrát svět. Teď je bohužel moje období koncertování u konce a já chci využít tuto příležitost, abych poděkovala našim skvělým fanouškům, kteří nás následovali na naší dlouhé klikaté cestě,” uvedla zpěvačka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marie Fredrikssonová a Per Gessle v Praze

Přesto ještě v červnu vyjde nové album Roxette. Bude se jmenovat Good Karma.

Skupina vznikla v roce 1986 ve Švédsku. V devadesátých letech byla na vrcholu a svět hltal jejich chytlavý nekomplikovaný pop. Desek s hity jako Look, It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Joyride, How Do You Do! nebo Dangerous se prodalo téměř 80 miliónů.

Zpěvačka Marie Fredrikssonová však onemocněla rakovinou. V roce 2009 se sice vrátila na scénu, ale stále není úplně zdravá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám