Hlavní obsah

Na Mezi ploty míří Mňága, Prokop, Dusilová, Uhlíř i Mišík

Novinky, Stanislav Dvořák

Stovky účinkujících na 14 scénách nabídne 28. a 29. května tradiční festival Mezi ploty, který se každoročně koná na půdě Psychiatrické nemocnice Bohnice v Praze.

Foto: Supraphon - Adam Holý

Zpěvačka Lenka Dusilová

Článek

„Hudební a divadelní festival Mezi ploty, který se každoročně koná na půdě Psychiatrické nemocnice Bohnice, se vrací k jarnímu termínu, na který byli jeho návštěvníci roky zvyklí. Festivalový areál se podobně jako loni rozdělí do několika oblastí s programem šitým na míru různým typům návštěvníků,“ podotkla Michaela Jurenová.

„Největší plochu obsadí zóna se spoustou pohádek, her a uměleckých dílen, určená pro děti i rodiče. Vystoupí tu například Ondřej Ruml, DJ Mardoša, Pískomil se vrací, Sto zvířat a další hudebníci, kteří dokážou oslovit celou rodinu. A děti určitě rády uvidí třeba loutky Jů a Hele v nadživotní velikosti.“

Foto: Warner Music

Ondřej Ruml své album již pokřtil při koncertu v pražském Lucerna Music Baru.

V Alternativní zóně vystoupí Lenka Dusilová, Michal Prokop Trio, Never Sol a Květy, ve Street Art Zone, zamýšlené hlavně pro středoškoláky, třeba PSH, Pio Squad, Smack nebo Orion a na scéně nazvané Central Park zahrají umělci středního pop-rockového proudu jako Divokej Bill, Michal Hrůza, Mňága a Žďorp, Vladimír Mišík či Jaroslav Uhlíř a další.

Foto: Jan Šída, Právo

Michal Prokop si vystoupení od první chvíle užíval.

Divadlo nechybí

Tradičně silná bude i divadelní složka festivalu. Na prknech bohnického Divadla Za plotem nebo na venkovních scénách zahrají divadla se slavnými hereckými jmény: Vršovické divadlo Mana s Janem Potměšilem, Divadlo LETÍ s Annou Polívkovou, Komediograf s Tomášem Matonohou, Vanda Hybnerová a Lucia Kašiarová, Husa na provázku, Minor, Teatr Novogo Fronta, Divadlo Continuo nebo Long Vehicle Circus.

Předprodej vstupenek v síti Ticketstream začne 21. března 2016. Podrobnosti najdete na www.meziploty.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám