Hlavní obsah

RECENZE: Simple Plan rozjeli v Praze rockový večírek

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný rockový večírek rozjela v Praze v sobotu kanadská poppunková formace Simple Plan. Do Česka se vrátila potřetí a po čtyři a půl roku trvající pauze. Fanoušci takřka zaplnili Malou sportovní halu na pražském Výstavišti a od první písně až do tradičního závěru v podobě letitého hitu Perfect protančili a proskákali celých osmdesát minut trvající koncert montrealské pětice.

Foto: Oldřich Teringer, Právo

Zpěvák Pierre Bouvier v Praze

Článek

Simple Plan přijeli představit svou pátou řadovou desku Taking One For The Team, která vyšla teprve před dvěma týdny. To byl ostatně jediný drobný zádrhel na jinak velmi povedeném a v bouřlivé atmosféře probíhajícím vystoupení, tedy přesněji skutečnost, že fanoušci ještě nestihli vstřebat všechny písně z aktuálního alba. Simple Plan zahráli hned čtyři novinky.

Byl mezi nimi i první singl Boom, vydaný loni v srpnu, u kterého se publikum takříkajíc chytilo a zpívalo jej s kapelou. U tří ostatních novinek už to bylo s třítisícihlavým pěveckým doprovodem složitější.

Nicméně dosud nenaposlouchané skladby Opinion Overload, kterou skupina svůj sobotní hudební set otevřela, či I Refuse, musely potěšit hlavně příznivce rockovějších začátků Simple Plan. Obě patří mezi to nejrychlejší a nejříznější, co kapela za šestnáct let svého fungování nahrála.

Ostatně novinky vlastně velmi dobře zapadly do scénáře sobotního koncertu, který představil Simple Plan ve výrazně rockovějším kabátě, než jaký zní na jejích posledních deskách. S odkazem na český překlad názvu kapely měli Simple Plan „jednoduchý plán“: odehrát zkrátka rockový a místy až punkový koncert. A povedlo se. Z devatenácti písní, kterých se fanoušci během sobotní noci dočkali, byly snad jen dvě pomalejšího rázu, jinak kapela udržovala skutečně rychlé tempo.

Z něj se vymykala pouze skladba Summer Paradise, což je popový hit evokující bezstarostné období letních prázdnin. Však také během této písně létaly v předních řadách nad hlavami fanoušků obří nafukovací balóny.

Jinak ale Simple Plan oděli ostatní skladby do rockového hávu a ukázali i svou původní tvrdší a výrazně úspěšnější tvář podtrženou už klasickými hity typu Welcome To My Life, Crazy či I´m Just A Kid, a také úvodním titulem z úplně první desky z roku 2002, písní I’d do Anything.

Koncert přinesl i dvě překvapení. To první patřilo fanouškům v podobě snahy zpěváka Pierra Bouviera hovořit mezi skladbami na publikum česky, a jak lze předpokládat, těch zhruba deset naučených vět sklidilo bouřlivé ovace, stejně tak opakovaná vyznání lásky k Praze, ke kráse českých dívek a k „nejlepším fanouškům na světě“.

Naopak skupině udělali podle všeho radost i sami fandové, kteří po předchozí domluvě přes internet v okamžiku, kdy formace začala hrát píseň Rest Of Us, vytáhli nad hlavy několik desítek cedulí s různými nápisy odkazujícími na tuto skladbu.

Sobotní večer ve společnosti Simple Plan stál za to, a nikdo z přítomných by si nejspíš nestěžoval, kdyby byl delší než oněch osmdesát minut.

Celkové hodnocení: 75%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám