Hlavní obsah

Zemřel představitel šéfa gangu z filmu Frajer Luke George Kennedy

Boise

Ve věku 91 let zemřel v neděli americký herec George Kennedy, který dostal Oscara za vedlejší roli vězněného šéfa gangu ve filmu Frajer Luke z roku 1967, kde byl protihráčem Paula Newmana. Oznámil to v pondělí jeho vnuk Cory Schenkel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemřel představitel šéfa gangu z filmu Frajer Luke George KennedyVideo: AP

 
Článek

„Zesnul v neděli ráno kvůli stáří a určitým zdravotním problémům,” řekl CNN jeho vnuk Cory Schenkel. Zemřel v idažském Boise.

Kennedy se svou charakteristickou mohutnou postavou sehrál po svém úspěchu ve Frajeru Lukeovi vedlejší role v nespočetné řadě dalších filmů. Hrál policisty, vojáky i dělníky.

Kennedy ztvárnil více než 200 filmových a televizních rolí. Za své celoživotní přínosy obdržel hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu.

Foto: Chris Capstick/REX/ Shutterstock, Profimedia.cz

George Kennedy na snímku z roku 1975

Kennedy se narodil v roce 1925 v rodině zasvěcené šoubyznysu. Bojoval ve druhé světové válce a v armádě strávil 16 let. Především působil v armádním rozhlase.

V padesátých letech působil jako poradce v show Seržant Bilko a pak začal hrát. V roce 1963 se objevil ve filmu Šaráda, kde jako gangster vyhrožoval postavě ztvárněné Audrey Hepburonovou. O dva roky později hrál cestujícího v Letu Fénixe, o stroji, který musí nouzově přistát na Sahaře. Pak přišel Frajer Luke.

Kennedy se objevil i v sérii parodií Bláznivá střela nebo v televizním seriálu Dallas. Hrál mimo jiné ve filmech Tucet špinavců, Bandolero! i ve slavném oscarovém hitu Letiště a jeho dvou dalších dílech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám