Hlavní obsah

Čeští designéři vyhráli londýnskou přehlídku International Showcase 2016

Londýn

Čeští módní návrháři z UMPRUM v čele s kurátorem Pavlem Ivančicem vyhráli hlavní cenu na londýnské přehlídce International Fashion Showcase, která se každoročně koná v rámci London Fashion Week. Instalaci s názvem Last Fata Morgana jednomyslně vybrala porota v čele s přední britskou stylistkou Sarah Mowerovou.

Foto: Lucie Desmond

Instalace IFS

Článek

Výstava, kterou spoluorganizuje České centrum v Londýně, se na konci dubna přesune do Prahy, kde bude v rozšířené podobě k vidění v pražské Galerii Smečky.

Tímto vítězstvím se nám podařilo zařadit Českou republiku zpátky na mapu módního světa
kurátor Pavel Ivančic

České centrum Londýn (ČLC) se na International Fashion Showcase podílí již potřetí. „Letošní vítězství nás příjemně překvapilo, máme velkou radost a především je to pro nás motivace dále pokračovat v podpoře mladých českých designérů ve Velké Británii,” řekla k tomu Tereza Porybná, ředitelka ČCL.

Tereza Porybná a Pavel Ivančic

Zleva Pavel Ivančic, Tereza Rosalie Kladošová, Sofya Samareva

Česká republika byla vybrána z 24 zemí porotou složenou z expertů v oblasti módního průmyslu. „Porota se jednomyslně shodla na tom, že česká instalace si ocenění jednoznačně zaslouží. Zaujala nás čistota instalace i práce jednotlivých designérů,” dodala Mandi Lennardová, členka poroty a zakladatelka renomované módní agentury Mandi’s Basement.

Czech Republic Sofya Samareva

„Tímto vítězstvím se nám podařilo zařadit Českou republiku zpátky na mapu módního světa,“ zdůraznil kurátor výstavy Pavel Ivančic, který od roku 2012 vede Ateliér módní tvorby na UMPRUM.

Czech Republic Instalace IFS

Přehlídka International Fashion Showcase je pořádána každoročně ve spolupráci s Britskou radou a British Fashion Council (BFC).

Výstava s názvem Last Fata Morgana, kterou pořádalo České centrum v Londýně spolu s UMPRUM v čele s kurátorem Pavlem Ivančicem, představila sedm talentovaných designérů: Terezu Rosalii Kladošovou, Karolínu Juříkovou, Moniku Krobovou, Sofyi Samarevou, Markétu Kratochvílovou, Filipa Jakaba a Antonína Šimona. Architektem výstavy je Aleš Kachlík a originální fotografie pro katalog vytvořila Karin Zadricková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám