Hlavní obsah

Johnny Depp, část Guns N' Roses a Alice Cooper chystají společné turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další supergroup se dala před časem dohromady v Hollywoodu a teď chystá první společné turné. Johnny Depp si sehnal bubeníka a basáka z originální sestavy Guns N' Roses a společně s kytaristou Joem Perrym z Aerosmith a rockovým superdinosaurem Alicem Cooperem se inspirují u Hendrixe či Led Zeppelin.

Foto: Reuters -.Tobias Schwarz

Johnny Depp

Článek

Nečekaná sestava si říká Hollywood Vampires. Nedávno vydali jednu desku coververzí, kde si brousili styl na věcech od Hendrixe, Led Zeppelin, The Who a Pink Floyd.

Celé to začalo v roce 2012, kdy se Depp potkal s Cooperem díky filmu Dark Shadows. Oba chtěli jen tak blbnout v Deppově studiu a možná natočit desku starých rockových klasik. K projektu se přimotal i Joe Perry, který obdivoval Deppovu domácí sbírku kytar, a trestuhodně nevyužití, nudící se členové Guns N' Roses také žijí v Hollywoodu, takže kontaktovat je nebyl problém.

Foto: Profimedia.cz

Bubeník Matt Sorum

Název Hollywood Vampires odkazuje k pijácké bandě ze sedmdesátých let, kde se vyskytoval Cooper, Keith Moon, Harry Nilsson a občas John Lennon a Ringo Starr. První nahrávka kapely připomíná díla těch, kteří na alkoholickou a drogovou vášeň doplatili - Moon, John Bonham, Jim Morrison. Alice Cooper přestal pít v osmdesátých letech, když mu lékař řekl, že pravděpodobně brzy zemře, a bubeník Matt Sorum tvrdí, že alkoholik nikdy nebyl. Měřítkem jsou mu ovšem ostatní členové GnR, kteří pili neustále.

Herec Depp se paradoxně považuje hlavně za muzikanta, působil v rockových kapelách mnohem dříve, než začal mít úspěch v Hollywoodu.

Navíc mu prý více vyhovuje být s kamarády v kapele, než pořád sám ve středu pozornosti, jak tomu bývá u velkorozpočtových hollywoodských filmů. Joe Perry ho tak při hraní občas „postrkuje“ dopředu.

Reklama

Výběr článků

Načítám