Hlavní obsah

Hollywood v ČR utratí miliardu za Underworld a The Zookeeper’s Wife

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva velkorozpočtové filmy natočí letos Američané v ČR. Jedná se o akční upíří ságu Underworld a drama The Zookeeper’s Wife. Celkem jde o investici více než miliardy korun.

Článek

Hollywoodská hvězda Jessica Chastainová natáčí film The Zookeeper’s Wife, který je adaptací úspěšné knihy Diane Ackermanové. Vypráví o skutečných manželích pracujících ve varšavské zoo, kteří za války zachránili stovky životů. Režisérka Niki Caro obsadila vedle Chastainové německého herce Daniela Brühla nebo Johana Heldenbergha.

Foto: Bontonfilm

Jessica Chastainová

Natáčení druhého projektu, pátého dílu upíří ságy Underworld: Next Generation, začne v Praze 5. října. V hlavní roli byla potvrzena Kate Beckinsaleová. Režisérkou bude Anna Foersterová, která dosud režírovala zejména televizní seriály a spolupracovala s Rolandem Emmerichem na speciálních efektech pro film Den nezávislosti.

Snímek vzniká v produkci americké společnosti Lakeshore Entertainment, která má v Praze již třetím rokem svou evropskou pobočku Lakeshore International. Underworld: Next Generation je prvním filmem natáčeným v ČR od založení pražské filiálky. Ta dosud kvůli výhodnějším podmínkám vyráběla filmy v Maďarsku, Německu a Velké Británii. Například Maďaři nabízejí vratky ve výši 25 procent a lze je uplatnit i na honoráře herců. Ty tvoří velkou část nákladů, zejména pokud jde o slavné hvězdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám