Hlavní obsah

Nové knihy: Bjørk, Pehe, Kundera a Sittenfeldová

Právo, František Cinger

Novinky týdne zahajuje norský bestseller Samuela Bjørka o vraždách malých holčiček. Jiří Pehe uvažuje o proměně západní civilizace. Milan Kundera nabízí hru z roku 1968, která zároveň vychází i jako audiokniha. A samozřejmě nemůže chybět komiks.

Článek

Samuel Bjørk:

V lese visí anděl

Nové knihy

Norskem otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček. Policejní detektiv Holger Munch se chystá do důchodu, v němž si chce užít vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Teď se ale musí postavit do čela speciální jednotky a záhadu vyšetřit.

Přeložila Eva Dohnálková, 384 stran, 299 Kč

Jiří Pehe:

Na konci světa

Nové knihy

Jsme svědky i aktéry zásadní proměny západní civilizace, tak jak ji známe od doby osvícenství. Zatímco „zánik“ starého světa rozumu a modernity jsme schopni vidět, analyzovat, zrod nového, budoucího věku naší civilizace dokážeme jen stěží zahlédnout.

 Prostor, 280 stran, 297 Kč

Milan Kundera:

Ptákovina

Nové knihy

Hra v roku 1968 s autorovým úvodem. Příběh o vyšetřování, falešném obvinění, o lidských charakterech. Ředitel školy nakreslí symbol ženského pohlaví na tabuli a baví se reakcemi kolegů i hledáním viníka. Podobenství o moci a jejím zneužití.

Atlantis, 138 stran, 209 Kč

Milan Kundera:

Ptákovina

Nové knihy

Záznam představení z Divadla Na zábradlí ze dne 14. 1. 1970 s výkony Miloše Kopeckého, Josefa Chvaliny, Světly Svozilové, Inky Čekanové, Oldřicha Vlacha, Evy Svobodové, Václava Sloupa ad. Ředitel, opojený svou mocí, stejně padne do pasti.

Supraphon, 2 CD, 1:56 hodin, 299 Kč, mp3 ke stažení 189 Kč

Curtis Sittenfeldová:

Sestry

Nové knihy

Jedna vede život matky dvou dětí, druhá je nespoutaná konvencemi, přesto jsou jednobuněčná dvojčata. Když druhá z nich oznámí světu, že na místo přijde velké zemětřesení, málokdo jí věří, ovšem sestra cítí to samé. A šílené změny na sebe nedají čekat.

Kristián, přeložila Ivana Mičínová, 356 stran 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Peter Tremayne:

Vykoupení krví

Nové knihy

Píše se rok 670 a král Colgú pořádá na svém hradě hostinu pro význačné panstvo. Náhle do síně přichází řeholník, který ho s výkřikem „Pamatuj na Liamuin!“ probodne. Král je vážně raněn a bojuje o život. Kdo je to Liamuin? A kdo stojí za pokusem o vraždu?

Vyšehrad, přeložila Alžběta Hesounová Slavíková, 320 stran, 298 Kč

Revolver Revue 100

Nové knihy

Pro jubilejní stý svazek připravilo šedesát čtyři malířů, sochařů, grafiků, fotografů, typografů i dalších svůj vzkaz revui vycházející nepřetržitě třicet let. Jedním z hlavních témat je kauza Milana Kundery a odhaleného agenta chodce Miroslava Dvořáčka.

Revolver Revue, 312 stran, 178 Kč

Petra Dvořáková:

Dobrodružství z mrakodrapu

Nové knihy

V jedné kanceláři pracuje slečna Kamilka, která s sebou každý den bere do práce kocoura. Kocour Flouk je trochu nafoukaný. V kanceláři se nudí. Než mu do života vstoupí myš. Počítačová myš Líla. A spolu zažívají kouzla skrytá v internetu.

Host, 104 stran, 249 Kč

Matt Groening:

Velká kniha Barta Simpsona

Nové knihy

Byli jsme zvyklí na tenkého Barta, ale tentokrát se na pulty doplazil pořádný macek - první čtyři sešity úspěšné řady v jedné knize. Takže pokud vám první díly unikly, pokud je chcete mít v knihovničce, nebo pokud potřebujete dárek k Vánocům – tady je.

Crew, 120 stran, 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám