Hlavní obsah

Na Vizovickém Trnkobraní vystoupí Hrůza, Klus i Chinaski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěváci Tomáš Klus, Michal Hrůza a Ewa Farna i kapely Chinaski, Divokej Bill, Vypsaná Fixa a Mandrage vystoupí na festivalu Vizovické Trnkobraní. Akce se v areálu vizovické likérky koná 48. rokem, letos od 21. do 22. srpna. Festival zpestří tradiční soutěž v pojídání knedlíků

Foto: Milan Malíček

Na festivalu Vizovické Trnkobraní vystoupí Michal Hrůza.

Článek

Návštěvníci se mohou těšit také na vystoupení Jiřího Schmitzera, Anny K, Vladimíra Mišíka, Visacího zámku, skupiny Horkýže Slíže nebo Xindla X. Součástí programu bude i vystoupení kapely Donor, vítěze soutěžní klání začínajících regionálních skupin. Na dvoudenním festivalu na pódium vystoupí i UDG, Lake Malawi, Nebe a také domácí skupina Fleret.

Dvě hlavní pódia doplní alternativní scéna, kde nebude chybět divadlo včetně hudebních pohádek pro děti a vystoupení komiků. Připraven bude dětský koutek a Jelínkův biograf. Klání v pojídání švestkových knedlíků se uskuteční v sobotu 22. srpna ve 13:20. Novinkou je přesunutí folklorního programu pořádaného městem na sobotu.

Tradice festivalu pojmenovaného po švestce (valašsky trnce) sahá do 60. let. S nápadem přišel místní lékárník Miloš Žabka, který se nechal inspirovat mikulovským a znojemským vinobraním. Původní název švestkobraní po domluvě místního ředitele pálenice a zakladatele festivalu přešel na trnkobraní. Festival loni navštívilo kolem 14 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám