Hlavní obsah

Z nových knih: Aaronovitch, Březina, Jacq, Kuna i Kováč

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatá letní nabídka je plná fantazie. Jako v případě románu Bena Aaronovitche, detektivního napětí díky Jiřímu Březinovi, historických poznání díky Christianu Jacqovi, Martinu Kunovi i Peteru Kováčovi. Nabízí i vzpomínku na Jiřího Grossmanna. A nemůže chybět nový komiks.

Článek

Ben Aaronovitch:

Řeky Londýna

Co by se stalo, kdyby dospělý Harry Potter začal pracovat u policie? Jmenuje se Peter Grant. Zabývá se upírskými doupaty v Purley, dojednává smír mezi znepřátelenými božstvy řeky Temže. Je na něm, aby z chaosu opět vykřesal pořádek, třeba i za cenu vlastního života.

Argo, přeložil Milan Žáček, 280 stran, 289 Kč

Jiří Březina:

Promlčení

Detektivní román o zločinech, které dlouho spaly za hraničním pásmem. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se mladý detektiv Tomáš Volf vyzpovídat člověka, který se tehdy vyšetřování účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra.

Motto, 248 stran, 249 Kč

Rodaan Al Galidi:

Autista a poštovní holub

Janine ve svých sedmnácti letech podivně otěhotní. Tak trochu zvláštní nehoda, neboť otcem je brčko. Narodí se jí syn Geert postižený Aspergerovým syndromem. Geniální autista.

Dauphin, přeložila Jitka Růžičková, 176 stran, 228 Kč

Christian Jacq:

Nefertiti, Sluneční stín

Je to více než tři tisíce let… a její příběh nepřestává fascinovat. Neuvěřitelný osud nejkrásnější egyptské královny. Kdo vlastně byla tato výjimečná žena? Dochované písemnosti a archeologické nálezy napovědí mnohé, ale dokáže vědec nahlédnout přes propast času?

Metafora, přeložila: Magdalena Sládková, 264 strany, 299 Kč

Kristy Brombergová:

Rychle a vášnivě

Rylee Thomasová byla přesvědčena, že po prožité tragédii se už nikdy nedokáže zamilovat, když do jejího života vtrhl Colton Donavan — mužný, drsný, bohatý a nádherný. Probudil v ní dávno zapomenuté city a roznítil v ní erotickou vášeň, o jejíž síle neměla tušení.

Jota, přeložila Jaroslava Novotná, 408 stran, 328 Kč, e-kniha 199 Kč

Martin Kuna a kol.:

Archeologický atlas Čech

Pro publikaci bylo vybráno 105 archeologických lokalit z území Čech od pravěku po 20. století. S výjimkou několika málo míst jde vždy o lokality, na kterých jsou archeologické památky vidět na povrchu, ať už v reliéfu terénu, nebo ruinách staveb.

Academia, 517 stran, 569 Kč

Peter Kováč:

Katedrála v Chartres

Podstatně doplněné nové vydání publikace řady odborníků zabývajících se francouzským uměním rané i vrcholné gotiky uvádí autor rozsáhlou studií o jedné z nejkrásnějších katedrál.

Sochaře Rodina a malíře Kupku fascinovala jako výraz mistrovství a technického umu.

Ars Auro Prior, 612 stran, 389 Kč

Jiří Grossmann:

Až tě náhodou potkám

Na více než šedesáti příkladech je zdokumentován nejen jeho kumšt pěvecký, ale především textařský, ve stylu semaforsky popovém, hlavně však klasicky countryovém. Zní jeho hlas, mluví Miloslav Šimek, zpívají Pavel Bobek, Miluška Voborníková nebo Naďa Urbánková.

Supraphon, 3:01:44, 199 Kč

Mike Carey:

Lucifer: Ďábel vchází do dveří

Na počátku byl Lucifer - Světlonoš svržen z nebe, aby vládl peklu. Jenže pak na tento úřad rezignoval a opustil své království, aby se mohl usadit ve městě smrtelníků zvaném Los Angeles. Užívá si tam poklidný důchod jako majitel exkluzivního hudebního baru Lux.

Crew, Netopejr, přeložil Štěpán Kopřiva, 160 stran, 399 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám