Hlavní obsah

Filmové premiéry: Nesmrtelný, Vykolejená, Amy, Malý dráček a Když zvířata sní

Právo, Věra Míšková

Provokativní psychologický sci-fi thriller Nesmrtelný zkoumá důsledky věčného života za cenu smrti někoho jiného. Po komedii Zbouchnutá natočil režisér Judd Apatow pro změnu Vykolejenou. Po úspěšném uvedení na karlovarském festivalu jde do kin britský dokumentární hit Amy o zpěvačce Winehouseové. premiéru má i německý rodinný animovaný film Malý dráček. Zato ale dánský film Když zvířata sní určitě pro děti není - je to horor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 30. týden

Článek

Nesmrtelný

Upoutávka na film NesmrtelnýVideo: Freeman Ent.

Miliardář Damian Hale má všechno, a snad i proto mu osud nadělí nevyléčitelnou nemoc. To ho přiměje podstoupit radikální lékařský zákrok, který pro něj zvrátí běh času. Je zinscenována jeho smrt, všichni si myslí, že zemřel, ale ve skutečnosti je jeho vědomí „odpoutáno“ a přeneseno do těla zdravého, o několik desetiletí mladšího muže. Ale to, co se děje v jeho mysli, nelze vysvětlit jen tím, že „nesmrtelnost má i některé vedlejší účinky“.

Nesmrtelný, USA 2015, sci-fi thriller, 117 min., režie: Tarsem Singh, hrají: Ryan Reynolds, Natalie Martinezová, Matthew Goode, Ben Kingsley a další.

Vykolejená

Upoutávka na film VykolejenáVideo: CinemArt

Amy má skvělou práci ve společenském časopise, báječné kamarádky, útulný byt a pěknou sestavu přítulných partnerů, kteří od ní kromě příležitostného sexu nic nechtějí. Když tu a tam uslyší tikat biologické hodiny, navštíví vdanou sestru nebo brutálně cynického otce a tikání hned ustane. Jenže pak se jednou rozhodne napsat rozhovor s úspěšným sportovním doktorem Aaronem, a najednou je všechno jinak.

Vykolejená, USA 2015, komedie, 125 min., režie: Judd Apatow, hrají: Amy Schumerová, Bill Hader, Tilda Swintonová, Ezra Millerová, LeBron James a další.

Amy

Upoutávka na film AmyVideo: Aerofilms

Prostřednictvím její hudby a původních textů, ale také dosud nezveřejněných archivních záběrů a rozhovorů, vidíme Amy Winehouseovou jako obyčejnou dívku s obrovským talentem a touhou zpívat, jako hvězdu obletovanou fanoušky i jako oběť manipulovanou manažery a pronásledovanou bulvárními novináři. Za mediálním obrazem ale odhalujeme hlavně Amy, která skutečně touží jen po dvou věcech: opravdové lásce a hudbě.

Amy, VB 2015, dokument, 128 min., režie: Asif Kapadia

Malý dráček

Upoutávka na film Malý dráčekVideo: Mirius FD

Dráček Kokosáček a jeho kamarád Oskar jsou jiní než ostatní: Kokosáček je létající drak, který nelítá a Oskar je drak masožravec, který se stal vegetariánem. Společně s vynalézavou dikobrazicí Matildou musí zachránit ostrov před nebezpečnou sopkou, která se po letech najednou probudila.

Malý dráček, Německo 2014, animovaný, 80 min., režie: Hubert Weiland a Nina Welsová.

Když zvířata sní

Upoutávka na film Když zvířata sníVideo: Film Europe

Devatenáctiletá Marie, outsiderka v ostrovní komunitě, žije sama s rodiči. Místní lidé z ní mají obavy, a neméně z její matky, upoutané na invalidní vozík. Když Marie zjistí, že se její tělo mění – na její hrudi a zádech roste hustá srst – začne pátrat po odpovědích vztahujících se k utajované rodinné minulosti.

Když zvířata sní, Dánsko 2014, horor, 84 min., režie: Jonas Alexander Arnby, hrají: Lars Mikkelsen, Jakob Oftebro, Sonja Richterová, Gustav Dyekjær Giese a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám