Hlavní obsah

Chystá se nový muzikál Oliver Twist

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé byl muzikál Oliver!, inspirovaný knihou Oliver Twist od Charlese Dickense, uveden v londýnském West Endu v červnu 1960. Od té doby se dílo dočkalo nových verzí jak pro uvedení ve Velké Británii, tak v Americe nebo Austrálii.

Foto: SPI Film

Oliver Twist ve filmu Romana Polanského z roku 2005

Článek

V roce 1968 vznikla filmová adaptace muzikálu, kterou režíroval Carol Reed. V hlavních rolích se představili Ron Moody, Jack Wild, Shani Wallisová, Oliver Reed, Mark Lester, Harry Secombe nebo Leonard Rossiter. Produkce získala šest Oscarů.

O nové filmové verzi se v Hollywoodu hovoří již druhým rokem. První informace mluvily o tom, že ji bude realizovat producent Cameron Mackintosh a režisérem měl být Stephen Daldry.

Nyní je už ve hře jiný režisér. Momentálně je na tento post „nominován“ Toby Haynes. Producent zůstal stejný a za celým projektem už stojí společnost Sony Pictures.

Haynes je nesporně překvapivou režisérskou volbou. Tento tvůrce má totiž zatím zkušenosti především z televizních seriálů. Aktuálně stojí za sérií Jonathan Strange & Mr. Norrell, která má před sebou druhou sezónu. Podílel se i na seriálech Sherlock, Tři mušketýři či Wallander.

Nová filmová podoba muzikálu Oliver! se začne natáčet na začátku roku 2016. Premiéra je naplánovaná na konec téhož roku. Realizace proběhne v Londýně a jeho okolí. Momentálně probíhají castingy na výběr herců a tanečníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám