Hlavní obsah

Léto s Divadlem Bez zábradlí

Právo, rh

Řada především pražských divadel si v posledních letech zvykla neopouštět své diváky ani o prázdninách - ať už je to Divadlo Ungelt, Divadelní spolek Kašpar anebo Studio DVA.

Foto: archiv Divadla Bez zábradlí

Karel Heřmánek a Josef Carda jsou protagonisty nejen Harwoodova Garderobiéra, ale i hry Jistě, pane premiére!

Článek

Také Divadlo Bez zábradlí nabízí už od začátku srpna divákům nejlepší komedie ze svého repertoáru. Takže ti, na něž se během roku nedostaly vstupenky, mají šanci zhlédnout oblíbené tituly ještě před začátkem nové divadelní sezóny.

Letní hraní v Divadle Bez zábradlí zahájí 2. srpna již tradičně koncert. Tentokrát pozvání přijala skupina Čechomor, která si získala srdce tisíců fanoušků netradičními interpretacemi lidových písní. Pak již budou mít diváci možnost vybrat si z pestré nabídky titulů. Na programu jsou komedie v režii Jiřího Menzela Každý rok ve stejnou dobu či Blbec k večeři, které se díky neklesajícímu zájmu drží v nabídce divadla již mnoho sezón, a také brilantní herecký duet Simony Stašové a Oldřicha Víznera v inscenaci Římské noci. A samozřejmě poslední úspěšná inscenace sezóny - Harwoodova hra Garderobiér s Karlem Heřmánkem a Josefem Cardou v hlavních rolích.

Foto: archiv Divadla Bez zábradlí

Jiří Bartoška se vrací 7. září do inscenace Jakub a jeho pán.

Kromě nich se na scéně objeví i Veronika Freimanová, Zdeněk Žák, Rudolf Hrušínský, Václav Vydra, Jana Švandová, Dana Morávková, Eva Josefíková a další hvězdy Divadla Bez zábradlí. Letní hraní bude pokračovat i v průběhu prvního zářijového týdne, kdy se 7. září na programu po delší pauze opět objeví na scéně legendární inscenace Jakub a jeho pán – Pocta Denisu Diderotovi. Tentokrát bude její uvedení slavnostnější než obvykle, protože se do ní v plné síle vrací Jiří Bartoška – rovných čtyřicet let poté, co se jedné ze svých životních rolí poprvé zhostil v ústeckém Činoherním klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám