Hlavní obsah

Mandrage představili videoklip k písni Brouci

Právo, kul

Plzeňská poprocková skupina Madrage představuje nový singl a videoklip k němu. Písnička se jmenuje Brouci a je první ochutnávkou z připravovaného nového alba. Dnes má premiéru na službě Mixer.cz.

Foto: Universal Music

Mandrage při natáčení videoklipu

Článek

Letos na jaře nachystala kapela fanouškům  akustické divadelní turné nazvané O(d) začátku, na kterém netradičním, mnohdy až divadelním způsobem zmapovala celou svou historii. Jindy hutná pódiová show tentokrát ustoupila komornějšímu spojení s divákem, aby ho ve finále kapela pozvala přímo na pódium na skleničku a ke spontánní session.

Zřejmě právě prostředí divadel inspirovalo kytaristu Pepu Bolana, hlavního autora skupiny, k napsání singlu Brouci. „Moc se mi líbí staré texty z padesátých a šedesátých let. Klasičtí textaři, kteří dokázali z jednoho pocitu nebo jedné sekundy v lidském životě udělat skvělý song. Miluju například texty Jiřího Suchého. V nich hledám inspiraci. Možná proto můžou Brouci působit na někoho i jako retro,” vysvětlil Bolan.

Za režií videoklipu, který písničku provází, stojí Tomáš Kasal (Filmheroes), jenž je tvůrcem všech klipů k písním z alba Siluety. „Mandrage se vždy snaží přijít s něčím novým. Nebojí se experimentovat, zkoušet nové věci. To se mi na naší spolupráci nejvíce líbí, vždy přemýšlíme o tom, jak překvapit fanoušky. A hlavně je to skvělá parta, se kterou je radost natáčet,“ říká Kasal.

Videoklip je možné zhlédnout ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám