Hlavní obsah

Skvělé filmy i Stromboli a Mig 21 ve Slavonicích

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmově-hudební festival Slavonice Fest nabídne od 6. do 10. srpna pořádnou porci kultury. V malé jihočeské obci se bude promítat přes třicet festivalových snímků a čtyři divácké hity, navíc přijede řada hudebních skupin.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina Stromboli vystoupí ve Slavonicích.

Článek

„Letos budeme uvádět filmy v pěti sekcích. V české sekci uvedeme exkluzivně v předpremiéře nový film Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově, film Jana Prušinovského Kobry a užovky nebo poněkud opomíjený undergroundový snímek Pavla Göbla Odborný dohled nad východem slunce s Vráťou Brabencem z Plastic People v jedné z hlavních rolí. Ve výtvarně umělecké sekci Jaroslava Róny mimo jiné mexický western Krtek, komedii Sluneční hodiny či dobrodružný fantasy film Město ztracených dětí, v rakouské sekci například Bílou stuhu oscarového režiséra Michaela Hanekeho,“ řekl hlavní pořadatel festivalu Ondřej Trojan.

Sekce HBO bude odtajněna v půlce května a slibuje žhavé novinky. Z klasiky bude uveden třeba film Ingmara Bergmana Persona, chorvatské drama Halimina cesta nebo íránsko-irácký film Želvy mohou létat. Celý festival zahájí v letním kině na Oscara nominované Želary.

Hudební program Slavonice Festu také stojí za to. Přijedou Stromboli, dnes už bez nadsázky rocková legenda, dále srandisti Mig 21, Tata Bojs, Hentai Corporation, Mydy Rabycad, The Plastic People, Jiří Schmitzer, Lenka Nová a další. V příhraniční Maříži se odehraje na dvou scénách 17 koncertů a každou noc následují taneční párty ve slavonickém Kulturáku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám