Hlavní obsah

Nová alba: Blur, Drake, Shawn Mendes, Xavier Baumaxa a další

Právo, Jroslav Špulák

Největší událostí týdne je vydání nového alba britských Blur. Je to novinka po dvanácti letech a svět jí věnuje značnou pozornost. Na světě je i další nahrávka kanadského rappera Drakea, pro kanadskou scénu je jistě důležitý i šestnáctiletý Shawn Mendes. S novým dílkem přichází i Xavier Baumaxa.

Článek

Blur: The Magic Whip

Foto: Parlophone

Nová alba

Po dvanácti letech vydala britská skupina Blur nové album, na kterém se sešla v původní čtyřčlenné sestavě. Kolekce je spojením hudebního entuziasmu, jímž se prezentovala v devadesátých letech, a melancholie známé ze sólových skladeb zpěváka Damona Albarna. Rozhodně je to velmi dobré album.

Drake: If You're Reading This It's Too Late

Foto: Universal Music

Nová alba

Další nahrávka kanadského hiphopera Drakea potvrzuje jeho rukopis a také schopnost trochu jej obměňovat. Reakce na jeho čtvrté album jsou povětšinou pozitivní.

Frequency: Moon Starter

Foto: Warner Music

Nová alba

První album slovenské alternativně-rockové kapely Frequency. Jsou na něm silné melodie, nicméně je patrné, že formaci spíše lákají svobodnější hudební břehy. Frequency si pořadatelé maďarského festivalu Sziget vybrali pro letošní ročník do programu.

Xavier Baumaxa: Pijano

Foto: Xavi & Bady

Nová alba

Nové album litvínovského písničkáře tentokrát nabízí i poněkud vážnější skladby, než na jaké od něho byli jeho fanoušci zvyklí. Baumaxovi nová poloha prospěla, jeho tvorba dostala serióznější charakter a navíc mu to přineslo schopnost dosíci větší civilnosti v projevu.

Sophie Hunger: Supermoon

Foto: Universal Music

Nová alba

Sophie Hunger je umělecké jméno švýcarské písničkářky, jež ve své tvorbě spojuje folk, pop a jazz. V navenek poklidných písních je bohatý vnitřní život, pozoruhodné jsou také jejich aranže.

Stornoway: Bonxie

Foto: Cooking Vinyl

Nová alba

Třetí album britské skupiny. Spojuje na něm indie folk, indie pop a indie rock, současně je patrné, že čerpá z národní hudební historie. Je to velmi příjemná nahrávka pro ty, kteří v hudbě hledají cosi neotřelého.

Shawn Mendes: Handwritten

Foto: Universal Music

Nová alba

Shawn Mendes je šestnáctiletý kanadský písničkář, který by mohl být určitým protipólem Justina Biebera. Písně na jeho debutovém albu Handwritten sice nejsou nijak zvlášť nápadité ani převratné, mají však v sobě písničkářský náboj spojený se současným popem a soulem.

Frank Sinatra: Ultimate

Foto: Universal Music

Nová alba

Výběrová nahrávka přináší pětadvacet písniček z repertoáru slavného amerického swingového zpěváka Franka Sinatry. Jde o výběr toho nejlepšího, co nazpíval a nahrál. Na kolekci nechybí písně My Way, That’s Life, My Kind Of Town a další.

Circa Waves: Young Chasers

Foto: Universal Music

Nová alba

Dva roky existující liverpoolská indiepoprocková skupina vydává debutové album. Jsou na něm nepokojné a svěží písničky, které se mnohdy opírají i o silnou melodii. Kapela výborně pracuje s dynamikou a na britských ostrovech patří k těm nadějným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám