Hlavní obsah

Radůza vydá album a povídky k výročí konce války

Právo, (jaš)

Písničkářka Radůza připravila nové album. Pod názvem Marathón - příběh běžce spolu s ním vyjde také kniha jejích povídek. Stane se tak 8. května. První ukázka z knihy bude zveřejněna ve čtvrtek 9. dubna v příloze deníku Právo Salon.

Foto: archív zpěvačky

Radůza chystá zajímavý projekt.

Článek

„Přemýšlela jsem, jak nový literárně-hudební útvar nazvat, a napadl mě název chansonetto. Spojuje šanson a romaneto a to, myslím, vystihuje formu nového projektu. Podnětem ke vzniku je pocit bezmoci nad vzrůstajícím násilím ve světě, nad nepoučitelností člověka, vše v době sedmdesátého výročí konce druhé světové války,“ říká Radůza.

Na albu i v knize přibližuje příběh člověka, který v různých podobách prochází bitvami napříč staletími. Projekt vyjde jako připomenutí toho, jak bolestné jsou ztráty bez ohledu na to, na které straně bojové linie se lidé nacházejí. Pro příznivce mluveného slova Radůza načetla všech 16 povídek jako audioknihu.

Radůza, občanským jménem Radka Vranková, se narodila v roce 1973 v Praze. V roce 1993 ji objevila již zesnulá Zuzana Navarová. Krátce poté vystoupila v pražské Lucerně před Suzanne Vega. Debutovala v roce 2001 nahrávkou Andělové z nebe. V roce 2003 získala při udělování cen Anděl tři ceny. Předcházející album Gaia vyšlo loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám