Hlavní obsah

Filmové premiéry: Vybíjená, Chappie, Vzkříšení démona, Perný den a My jsme nejlepší

Právo, Věra Míšková

Do kin jde adaptace další knihy Michala Viewegha, komedie Vybíjená. Režisér filmů District 9 a Elysium Neil Blomkamp představuje novou sci-fi Chappie. O možnosti a úskalí zmrtvýchvstání je horor Vzkříšení démona. V rámci Projektu 100 přichází do kin slavný Perný den se čtveřicí The Beatles. Tématem švédského komediálním dramatu o nesmrtelnosti punku My jsme nejlepší! je dospívání.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 11. týden

Článek

Vybíjená

Upoutávka na film VybíjenáVideo: Falcon

Na abiturientském srazu po 25 letech se schází parta bývalých středoškoláků a jejich třídní učitel. Vzpomínají, vyprávějí školní historky, a s těmi se film střídavě vrací do mladých let hrdinů. Všechny postavy tak mají dvojí obsazení, jemuž vévodí Ondřej Sokol, Michal Suchánek, Richard Genzer a Simona Krainová.

Vybíjená, ČR 2015, 94 min., režie: Petr Nikolaev, hrají: Ondřej Sokol, Michal Suchánek, Richard Genzer, Simona Krainová, Linda Bartošová, Lukáš Vaculík a další.

Chappie

Upoutávka na film ChappieVideo: Falcon

Děj filmu se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět pod nadvládou samostatných robotických policejních jednotek, kterým se říká Pátrači. Do města ale vstupuje Chappie, první robot, který je schopen samostatného myšlení a vnímání. Někteří vnímají myslícího robota jako zkázu, jiní ho považují za živou a naprosto lidskou formu života…

Chappie, USA 2015, akční sci-fi, 121 min., režie: Neill Blomkamp, hrají: Sharlto Copley, Sigourney Weaverová, Dev Patel, Ninja, Yo-Landi Visser, Hugh Jackman a další.

Vzkříšení démona

Upoutávka na film Vzkříšení démonaVideo: Bontonfilm CZ

Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment ve snaze posunout poznání až na samou hranici božství a přivést zpět k životu mrtvé tělo, narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy.

Vzkříšení démona, USA 2015, horor, 83 min., režie: David Gelb, hrají: Olivia Wilde, Evan Peters, Mark Duplass, Donald Glover, Sarah Bolger a další.

Perný den

Upoutávka na film Perný denVideo: AČFK

V době největší slávy, kdy „beatlemánie“ doslova hýbala světem a naplno zasáhla životy miliónů fanoušků, natočil režisér Richard Lester filmový obraz jednoho dne v životě fantastické čtyřky. Základní dějovou linii tvoří cesta The Beatles z Liverpoolu do Londýna na večerní televizní koncert. Na ni se nabalují jednotlivé miniepizody, gagy a grotesky.

Perný den, Velká Británie 1964, hudební komedie, 87 min., režie: Richard Lester, hrají: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr a další.

My jsme nejlepší

Upoutávka na film My jsme nejlepší!Video: Film Europe

Dvě 13leté dívky Bobo a Klara vyrůstají ve Stockholmu 80. let a cítí se přehlížené vlastními rodiči. Jsou osamělé, naštvané, jen tak se potloukají po ulicích a rozhodnou se založit punkovou kapelu navzdory tomu, že neumí hrát na žádný hudební nástroj. Po počátečním propadu zvítězí nad sexistickými kluky, vyfintěnými koketními holkami a trapnými rodiči.

My jsme nejlepší!, Švédsko/ Dánsko 2013, komedie/ drama, 102 min., režie: Lukas Moodysson, hrají: Mira Barkhammarová, Mira Grosinová, Liv LeMoyne, Anna Rydgrenová, David Dencik a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám