Hlavní obsah

Hradišťan obdržel platinovou desku za album Vteřiny křehké

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu večer se v pražském Divadle Bez zábradlí konal koncert skupiny Hradišťan. Při jeho příležitosti převzali členové kapely, v jejímž čele stojí houslista, skladatel a zpěvák Jiří Pavlica, platinovou desku za prodej svého loňského alba Vteřiny křehké.

Foto: Právo - Petr Horník

Skupina Hradišťan s Platinovou deskou v pražském Divadle Bez zábradlí

Článek

Nahrávka Vteřiny křehké, na které jsou texty Jana Skácela, Michala Stránského, Františka Novotného, Dušana Vančury, Josefa Veselého, Evy Kociánové a Alžběty Šáchové, má pro Pavlicu zásadní význam. „Je o postoji člověka, který v životě leccos prožil a má na svět a vše v něm jasný a kontinuální názor. Každému z nás se může naprosto změnit život během okamžiku, protože každá vteřina našeho bytí je velmi křehká a vratká,“ říká o ní.

Hradišťan ve své tvorbě pracuje zejména s odkazem lidové tradice a jejím filozofickým přesahem. Překračuje rovněž hranice hudebních žánrů a spolupracuje i s osobnostmi z jiných.

Reklama

Výběr článků

Načítám