Hlavní obsah

Pharrell Williams s Alem Gorem chystají další monstrkoncert Live Earth

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let po první obří hudební akci Live Earth zaměřené na téma globálního oteplování se opět na několika kontinentech rozezní hudba i debaty o ekologii. Al Gore to oznámil na ekonomickém fóru v Davosu. Hudebník Pharrell Williams s ním spolupracuje jako tvůrčí ředitel festivalu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pharrell Williams

Článek

Celkem 100 umělců má vystoupit na sedmi kontinentech 18. června. Koncerty se budou konat v New Yorku, Johannesburgu, Sydney, Pekingu, Sao Paulu a v Paříži. Zatím nebyla oznámena žádná jména umělců.

Foto: Reuters

Autor knižní předlohy Albert Gore

Williams, který vystupoval na Live Earth v roce 2007, řekl, že důležitější než seznam vystupujících je účel akce. Smyslem koncertů je sehnat miliardu podpisů a donutit světové politiky, aby přijali novou smlouvu o klimatu.

Původní Live Earth se konal ve Washingtonu, Rio de Janeiru, Sydney, Tokiu, Římě a Londýně. Hráli tam například Genesis, Metallica, Kanye West, Roger Waters, The Police, Beastie Boys, Foo Fighters či Madonna. Přenos sledovaly desítky miliónů lidí na internetu a v televizích, později vyšel na DVD.

Reklama

Výběr článků

Načítám