Hlavní obsah

Nová alba: AC/DC, Aneta Langerová nebo Traband

Právo, Jaroslav Špulák

Jeden z posledních předvánočních týdnů, který přináší hned několik nových zajímavých alb vedle sebe. Vycházejí počiny AC/DC, Anety Langerové nebo skupiny Traband.

Článek

AC/DC: Rock or Bust

Foto: Sony Music

Nová alba

Po šesti letech vychází nové, již šestnácté album australské rockové legendy. Je nejkratší, jaké kdy natočila. Písničky na něm jsou přímočaré a nesou typický rukopis kapely. Základem jsou syrové bluesrockové skladby, ostré kytarové riffy a nakřáplý zpěv Briana Johnsona.

Aneta Langerová: Na Radosti

Foto: Supraphon

Nová alba

Nové album zpěvačky Anety Langerové nabízí její nový pohled na hudbu. Kolekce přináší písničky, které se nesou v lehce alternativním duchu, rozhodně ale nejsou nesrozumitelné či těžké na poslech. Napsal je s ním pianista Jakub Zítko.

Vojtěch Dyk & B-Side Band: Deska

Foto: BuJo Art Production

Nová alba

Po dvou turné a dvou záznamech živých koncertů na CD a DVD se spojení výrazně pěvecké osobnosti a špičkového muzikantského seskupení představuje se studiovým projektem a zcela novým repertoárem, který pro zpěváka a kapelu vytvořili přední domácí autoři. Na jaře roku 2015 podpoří vydání CD nová série koncertů Deska Tour 2015.

Soundgarden: Echo of Miles

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká skupina Soungarden vydává kolekci dosud nezveřejněných a raritních nahrávek. Existuje i trojalbová verze, na níž je mnohem zásadnější ponor do historie formace. Jednoalbová verze ale rovněž dává na srozuměnou, že Soundgarden je kapela, která vždy pokorně ctila originální rukopis.

P.O.D.: SoCal Sessions

Foto: Universal Music

Nová alba

Když před několika lety začala americká skupina P.O.D. vystupovat v rozhlasových pořadech s akustickými verzemi písniček, bylo to zpříjemnění rockové cesty. Odtud už byl krůček k realizaci akustické desky, která ale nemá tolik energie jako původní verze skladeb.

Traband: Vlnobeat

Foto: Indies Scope

Nová alba

Nová nahrávka skupiny Traband Vlnobeat nese čtrnáct skladeb Jardy Svobody. Kapela je představuje jako radostný punk, radikální lovestory a lyrické protestsongy. Beaty se vlní a těkají na základech tanečních a rockových rytmů a přes potrhaný punk jdou k základům toho nejlepšího z historie kapely.

Selena Gomez: For You

Foto: Universal Music

Nová alba

Album americké zpěvačky Seleny Gomez přináší její největší hity a k tomu tři dosud nezveřejněné skladby. Vokalistka se pohybuje na území taneční hudby, kterou mísí s popem a trochu i s r’n’b.

Pitbull: Globalization

Foto: Sony Music

Nová alba

Americký rapper Pitbull přichází se svým již osmým albem. Na desce je i titulní písnička z filmu Tučňáci z Madagaskaru, jinak ale jde o průměrné dílko s tuctovými nápady i nezajímavým výkonem.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám