Hlavní obsah

Role v Pohádkáři pro mě byla krásným dárkem, říká topmodelka Eva Herzigová

– Praha
Novinky, sš, km

Moderní česká love story Pohádkář od režiséra Vladimíra Michálka se v kinech promítá již druhý týden a už si stihla získat stovky nadšených diváků. Hlavní role obsadily herecké osobnosti - Jiří Macháček, Matěj Hádek, pětinásobná držitelka Českého lva Anna Geislerová a také světová topmodelka Eva Herzigová, která poprvé ztvárnila v českém filmu jednu z hlavních rolí.

Role v Pohádkáři pro mě byla krásným dárkem, říká topmodelka Eva HerzigováVideo: Novinky

 
Článek

Topmodelka Eva Herzigová si zahrála roli překladatelky Karly, která je ve svém stávajícím manželství nešťastná a ocitá se na rozcestí. Zničehonic jí však do života vstoupí Pohádkář, kterého si zahrál Jiří Macháček. Beznadějně se do sebe s Karlou zamilují. Oba tak společně prožijí velkou osudovou lásku.

„Spolupráce na českém filmu Pohádkář byla jedna velká náhoda, přišlo mi to jako jedno velké překvapení. Byl to pro mě takový krásný dárek,“ popisuje své pocity topmodelka Herzigová.

Modelka však již herecké zkušenosti z minulosti má. Zahrála si například po boku Gérarda Depardieuho a Christiana Claviera v komedii Strážní andělé. Diváci ji měli možnost spatřit také ve filmech Žena mého přítele, v krimi thrilleru Cha cha cha či v koprodukčním snímku Modigliani.

„Tenkrát to byly takové začátky, ale v Pohádkáři se tvořilo. Bylo to jiné a strašně hezké. Mohla jsem být součástí natáčení scény mezi Jirkou a Annou, jak byli v kavárně. Hrozně mi pomohlo, když jsem viděla, jakým způsobem se vše tvoří. Jaké mají prostory, techniky, jak jim to sedí nebo naopak nesedí. To mi dodalo spoustu síly, uvolněnosti a vše ze mě spadlo. Bylo to organické.“

Co se týče dalšího účinkování modelky Evy Herzigové ve filmu, je vše zatím ve hvězdách. Momentálně nemá žádnou další filmovou nabídku. Fanouškům tak nezbývá nic jiného než doufat, že se Eva vrátí na filmová plátna co nejdříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám