Hlavní obsah

Na Alternativě zahrají Sharp i Polar Bear

– Praha

Dvaadvacátý ročník festivalu Alternativa zahájí v sobotu soutěž nadějných kapel Malá alternativa. Hlavní hvězdy, americký kytarista Elliott Sharp, japonsko francouzský soubor Kaze a britský Polar Bear vystoupí až v druhé půlce týdne.

Článek

Legendární postava newyorské experimentální scény, kytarista, saxofonista a skladatel Elliott Sharp se představí ve středu v Kaštanu v komornější podobě s basklarinetistou Garethem L. Davisem.

O den později tento klub bude patřit Pražskému improvizačnímu orchestru a kvartetu čtyř improvizátorů Perch Hen Brock & Rain, které tvoří nizozemský klarinetista Ab Baars, nizozemská violistka Ig Hennemanová, německá tenorsaxofonistka Ingrid Laubrocková a americký bubeník Tom Rainey.

V pátek si zahraje v Malostranské besedě s kvartetem Kaze japonská pianistka Satoto Fudžijová, se kterou hrají dva trumpetisté Nacuki Tamura a Christian Pruvost a další Francouz bubeník Peter Orins. Vystoupí i dvě americké vokalistky, vypravěčka Anna Homler, která bude od pondělí vystavovat své objekty v Čítárně Unijazzu, a divoká Laurie Amat. Závěr večera obstará vystoupení britské skupiny Polar Bear spojující jazz s taneční elektronikou.

V sobotu program zakončí českonorské trio Berglojt, které od jazzu zamířilo k ambientu a minimalismu a rakouské trio Wenzl Dnatek pohybující se mezi noisem a free jazzem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám