Hlavní obsah

Das Filmfest zahájí Čas kanibalů

Právo, (SV)

Festival Das Filmfest ve středu podeváté představí českému publiku novinky ze světa německy mluvícího filmu. Promítání bude probíhat v pražských kinech Lucerna a Atlas až do neděle.

Foto: ČTK

Německá herečka Paula Beerová se zúčastní slavnostního zahájení festivalu.

Článek

Festival zavítá i do brněnských sálů Scala a Art, kde od příštího pondělí potrvá do čtvrtka. Prezentovány budou filmy z Německa, Rakouska a Švýcarska.

Ústředním tématem je odhalení. Představeny budou filmy, které se zaměřují na současné problémy civilizace. Snímky nabídnou pohled do světa vysoké ekonomiky, poukážou na proces s dívčí punkrockovou kapelou Pussy Riot a nebudou chybět ani filmové adaptace světových bestsellerů a prezentace děl režiséra a držitele Oscara Michaela Hanekeho.

Festival zahájí snímek Stefana Weigla Čas kanibalů, ve kterém režisér vystihuje povahu poradenských společností a jejich taktik. Mezi hosty, kteří přijali pozvání na slavnostní zahájení festivalu, jsou právě Weigl, německá herečka Paula Beerová či rakouská herečka Susanne Wuestová, která v Pražském kině Lucerna uvede snímek s hororovými prvky Dobrou, mámo, ve kterém ztělesňuje hlavní ženskou roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám