Hlavní obsah

Digitální verzi nového alba U2 si stáhlo pět procent zákazníků

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové album irské kapely U2 s názvem Songs Of Innocence (2014), které již 9. září poskytla společnost Apple zdarma v digitální verzi na portálu iTunes, si stáhlo jen pět procent zákazníků.

Foto: Universal Music

U2 na snímku k novému albu

Článek

Ve skutečnosti je to přibližně 26 miliónů lidí, což rozhodně není zanedbatelný počet. Podle vyjádření představitelů Apple navíc přišlo do kontaktu s nahrávkou 81 miliónů lidí, kteří si buď stáhli některé skladby, nebo si je poslechli.

Na cédéčku vyšlo album oficiálně dnes, v České republice je společnost Universal vydala již minulý pátek. Dostupné je i v deluxe edici, která obsahuje dvě nové skladby a upravené verze osmi písní z původní podoby nahrávky.

Foto: Universal Music

Obal cédéčka Songs of Innocence.

Různé reakce vyvolal obal nového cédéčka. Je na něm černobílá fotografie Glena Luchforda, na které bubeník kapely Larry Mullen Jr. objímá kolem pasu svého osmnáctiletého syna. „Vždycky jsme byli v U2 jako komunita přátel a rodiny. Songs Of Innocence je nejintimnější album, jaké jsme kdy nahráli. S tímto počinem jsme hledali určitou syrovost, nahotu a osobitost,“ vysvětlil na stránkách kapely zpěvák Bono.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám