Hlavní obsah

Imodium a Zakázaný ovoce zahájily turné. Čítá 29 koncertů

Právo, Jaroslav Špulák

Rocková kapela Imodium a punkrocková formace Zakázaný ovoce vyrazily v pátek ze Sedlčan na své dosud největší koncertní turné. Jmenuje se Mercedes Benz Live Space 2014 a na obě kapely čeká devětadvacet koncertů.

Foto: Supraphon - Jan Nožička

Imodium vydalo loni své aktuální album Valerie.

Článek

Na turné budou až do 20. prosince, přitom během dvouměsíčního putování po klubových pódiích navštíví Česko, Slovensko i Polsko.

Spojení obou kapel je možná překvapivé, přesto logické. Skupina Imodium vydala své aktuální album Valerie v loňském roce a jde o její nejpovedenější kolekci s dobrým ohlasem jak od fanoušků, tak od hudební kritiky.

Zpěvák a kytarista Thom po vydání alba přijal nabídku od Zakázaného ovoce, aby produkoval jejich nové album Automat na lásku. Právě tehdy vznikla myšlenka vyrazit na společné koncertní turné.

„Na albu jsme pracovali téměř rok a věříme, že to na těch dvanácti písních je znát. Přece jenom už nám není dvacet. Těžko by nám někdo uvěřil, že nás baví skládat dokola ty samé čtyři akordy. Základ podzimního playlistu samozřejmě budou tvořit osvědčené kusy a k nim přihodíme čtyři až pět novinek,“ slibuje zpěvák skupiny Zakázaný ovoce Pišto.

Turné začalo v pátek v Sedlčanech, v sobotu pokračuje v Humpolci. V Praze se kapely představí 27. října v Lucerna Music Baru. Na Slovensko se přesunou poslední říjnový den, kdy zahrají v Nitře a o den později v Banské Bystrici. V polském Krakově vystoupí 26. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám