Hlavní obsah

Herci pražské Violy budou hrát dětem v USA

Právo, (rh)

Trojice herců pražského Divadla Viola, Radka Tesárková, Josef Hevert a Martin Rudovský, se ve dnech 2. až 14. října vydají na turné po východním pobřeží Spojených států amerických.

Foto: archiv Divadla Viola

Trojice herců provází děti českým rokem skrze písničky, říkadla, básničky i hádanky.

Článek

S představeními pro děti Ententýky a Endele vendele vystoupí dvakrát v Českém centru v New Yorku, krajanských spolcích v Bostonu (Parish Hall), ve Philadelphii (Comenium Czech and Slovak School), v Chicagu (Klas) a Washingtonu DC (Sokol).

Americké turné Divadla Viola navazuje na úspěšná představení pro české děti a jejich rodiče žijící v zahraniční v rámci Českých škol bez hranic v Bruselu, Lucemburku, Ženevě a Berlíně. Po návratu z USA čekají Ententýky a Endele vendele představení v Curychu a Basileji (říjen) a v Drážďanech (prosinec).

Ententýky uvádí Divadlo Viola již osmou, Endele vendele šestou sezónu a první titul bude mít v prosinci již stou reprízu. Legendární skládanka hudebního skladatele a spisovatele Pavla Jurkoviče spočívající na českých básních, říkadlech, hádankách, písních a pohádkách zapojuje malé diváky aktivně do děje a provokuje jejich fantazii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám