Hlavní obsah

Marie Rottrová vystoupí na koncertech na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká zpěvačka Marie Rottrová na podzim zazpívá na osmi koncertech na Slovensku. Turné spolu s kapelou Neřež odstartuje v říjnu a ukončí o měsíc později. Na něj pak v Česku naváže sérií vánočních koncertů. Kromě Rottrové se slovenští příznivci české hudby mohou letos těšit i na vystoupení dalších českých zpěváků.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Marie Rottrová s jedním ze svých alb

Článek

"Budou tam klasické hity z mého repertoáru, na které lidí chodí a které lidé chtějí slyšet," uvedla k turné dvaasedmdesátiletá zpěvačka, která v roce 2011 oznámila konec své hudební kariéry. Už tehdy ale nevyloučila, že na koncertech ještě vystoupí.

"Musela jsem to přehodnotit. Není třeba to zabalit, stačí si odpočinout a já jsem si odpočinula. Důležité je dělat práci zodpovědně, nehonit se," poznamenala Rottrová.

Turné na Slovensku zahájí 21. října koncertem v Košicích, sérii vystoupení završí 26. listopadu v Komárně. Místo halových koncertů zpěvačka vsadila na komornější prostory. Jeden z koncertů má zpěvačka naplánovaný také v Bratislavě.

Na koncerty v zemi pod Tatrami naváže Rottrová vánočním turné, které uspořádá v Česku. Program se ale bude lišit od vystoupení na Slovensku.

Kromě Rottrové mají do konce roku svá vystoupení na Slovensku naplánované také další čeští umělci. Například Karel Gott chystá novou sérii koncertů v Česku a na Slovensku, kterou zahájí vystoupením v Žilině. Lucie Bílá během nadcházejícího česko-slovenského turné na Slovensku zase zazpívá v Košicích a v Bratislavě. Koncert v Košicích se uskuteční ve stejný den jako vystoupení Rottrové.

Reklama

Výběr článků

Načítám