Hlavní obsah

Nové knihy: Vondruška, DeMilla, Brennanová, Vaníček i Olehla

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden bohatý na díla věnovaná nedávné i dávnější historii. První díl epopeje z 15. století od Vlastimila Vondrušky, soudobý thriller Američana Nelsona DeMilleho i nelítostný životopis Steva Jobse z pera první partnerky Chrisann Brennanové. Nový pohled na sv. Václava i na vliv 11. září na americkou literaturu. A samozřejmě na závěr nový komiks.

Článek

Vlastimil Vondruška:

Husitská epopej I.

Nové knihy

První díl sedmidílné ságy z let 1400 až 1415, kdy se rodina Prokopů rozdělí, část se usadí v Praze, zbytek zůstává v jižních Čechách. Čtenář pozná dvůr krále Václava, mládí Jana Žižky, bitvu u Grunwaldu a také počátky reformačního hnutí a upálení Mistra Jana Husa.

Moba, 600 stran, 439 Kč

Nelson DeMille:

Odvetný úder

Nové knihy

Klub amerických podnikatelů, bývalých vojenských důstojníků i vládních úředníků se sejde, aby projednal události 11. září 2001 – a odsouhlasil plán známý pod názvem Odvetný úder. Ale téhož víkendu je nalezena mrtvola člena federální protiteroristické jednotky…

Kniha Zlín, přeložila Marie Čermáková, 389 Kč

Rebecca Cantrellová, James Rollins:

Nevinná krev

Nové knihy

Trojici z proroctví – Vědmu, Vojáka a Rytíře Kristova – vede cesta za tajemstvím Krvavého evangelia do dalších nebezpečí. Objeví, že Prvním andělem, kterého hledali, je zázračně uzdravený chlapec Tommy. Ovšem aby se proroctví naplnilo, musí První anděl zemřít...

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 392 stran, 349 Kč

Chrisann Brennanová:

Steve Jobs – Můj život, má láska, mé prokletí

Nové knihy

Příběh Jobsova vzestupu na vrchol z perspektivy jeho první přítelkyně, kamarádky, partnerky, ale také objektu jeho krutosti. Autorka odkrývá stinnou stránku velkého mýtu Jobs. Její příběh bez příkras a bez zatrpklosti líčí skutečného Steva Jobse.

BizzBooks, přeložil Zdeněk Mužík, 312 stran, 349 Kč

Vratislav Vaníček:

Svatý Václav - Panovník a světec v raném středověku

Nové knihy

Svatý Václav jako člověk a vladař i jeho doba. Nová interpretace křtu Bořivoje a osudu jeho manželky Ludmily, otázky viny Drahomíry a Boleslava I.. Pohled na dobové poslání Přemyslovny Dobravy a Slavníkovce Vojtěcha – intelektuála evropského formátu.

Paseka, 328 stran, 390 Kč

Richard Olehla:

Perspektivy konce (Thomas Pynchon a americký román po 11. září)

Nové knihy

Pohled na současnou americkou prózu v kontextu společenských a historických změn, které se odehrály po teroristických útocích 11. září 2001 v New Yorku. Interpretace děl se neomezuje na současnost, přináší i zajímavé vhledy do kulturní historie Spojených států.

Karolinum, 130 stran, 150 Kč, e-kniha 90 Kč

John Armstrong, Alain de Botton:

Umění jako terapie

Nové knihy

Proč nám umění může pomoci řešit nejniternější a zároveň nejobyčejnější dilemata: Proč mě nebaví moje práce? Proč mi připadá, že všichni ostatní mají zajímavější život než já? Co mám dělat, aby můj vztah fungoval lépe? Proč musí být politika tak deprimující?

Kniha Zlín, přeložil Lukáš Novák, 240 stran, 669 Kč

Daniela Urbanová:

Latinské proklínací tabulky na území římského impéria

Nové knihy

Podrobná analýza latinské dokumentace proklínacích tabulek z celého území Římského impéria, jejichž produkce je doložena od konce 2. století před Kristem zhruba do konce 4. až počátku 5. století po Kristu. Unikátní rozbor dobových kleteb i proseb o spravedlnost.

Host, 443 stran, 339 Kč

Kolektiv autorů:

Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan

Nové knihy

Dílo sedmi tvůrců nabízí třetí svazek komiksové série, v níž hrají hlavní roli především dva hrdinové: Sůva, vzorný obránce spravedlnosti a symbol poctivosti, a doktor Manhattan, pro něhož je minulost, přítomnost a budoucnost jedno a totéž. A oba doplňuje vyvrženec Moloch.

BB art, přeložil Viktor Janiš, 288 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám