Hlavní obsah

Fresh Film Fest doprovodí Gottland i filmová cyklojízda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci pražského mezinárodního filmového festivalu Fresh Film Fest mohou vyrazit nejen na řadu projekcí, ale i na doprovodný program přístupný zdarma v kině Světozor a v Café Neustadt, Music Baru La Loca a v (A)VOID Floating Gallery.

Foto: Fresh Film Fest

Film 12 o´clock Boys je o nechvalně známých freestyle motorkářích na předměstí Baltimoru.

Článek

Ve čtvrtek 18. září ve 20.30 v (A)VOID Floating Gallery (náplavka) budou mít diváci vzácnou příležitostí vidět po nedávné premiéře povídkový film Gottland, který produkoval jeden z letošních festivalových porotců Tomáš Hrubý ve společnosti nutprodukce. V 15 hodin v malém sále Světozoru se zájemci budou moci setkat při master class s Krisem Kellym, režisérem, scenáristou, VFX designérem a spoluzakladatelem originálního britského animačního studia Blacknorth.

O studiu na filmových školách a uplatnění absolventů budou od 19.30 v Café Neustadt debatovat Vít Janeček spolu s doc. Evou Bobkovou a moderátorem bude Martin Dostál. Přednáška Nad čarou navazuje na stejnojmenný projekt a publikaci Umělec, vila a bazén. Na debatu pak naváže ve 21 hodin Fresh party s  DJ mykádo ½ a Floex DJ set.

Pátek 19. září od 20.30 v klubu La Loca bude patřit projekci celovečerního hudebního dokumentu What difference does it make – a film about making music. Snímek sleduje mladé talenty na session Red Bull Music Academy 2013 v New Yorku a zpovídá celou řadu slavných avantgardních hudebníku jako je Brian Eno, Philip Glass, Giorgio Moroder a další. Tento streetový dokument režiséra Ralfa Schmerberga popisuje proces tvoření hudby a dokonale zachycuje podstatu úžasné newyorské umělecké scény. Po projekci následuje party s DJs Radia 1. Od 13.30 proběhne v malém sále Světozoru master class s Monikou Willi, která je dvorní střihačkou Michaela Hanekeho nebo dokumentaristy Michaela Glawoggera.

Cyklojízda a trailer filmu Tunel

V sobotu 20. září se Fresh Film Fest zapojí do akce Zažít město jinak. Z Americké ulice na Praze 2 v 17 hodin vyrazí speciální Fresh Messenger cyklojízda do Bia Oko v Praze 7, kde od 20 hodin proběhne happening iniciativy Auto*Mat spojený s premiérou traileru tragikomického dramatu Blanka točícího se okolo stejnojmenného tunelu a následovat bude projekce dokumentárního filmu 12 o´clock Boys o nechvalně známých freestyle motorkářů na předměstí Baltimoru.

Ve 21 hodin také začne v klubu La Loca další z Fresh Party tentokrát s DJ Radeq. Od 14 hodin se v malém sále Světozoru potkají zájemci při master class s režisérkou Piou Marais, držitelkou Tiger Award z Rotterdamu i zvláštního uznání z Berlinale.

Celý Fresh Film Fest pak zakončí v neděli 21. září od 22.30 Fresh Closing Party v Café Neustadt s DJ Mardošou. Ještě před tím ve 14.30 v malém sále Světozoru bude mluvit při master class o své práci režisér Dom Rotheroe, který svým pojetím předznamel Záhadu Blair Witch.

Vstup na celý doprovodný program je zdarma. Více na www.freshfilmfest.net.

Reklama

Výběr článků

Načítám