Hlavní obsah

Česko-slovenští Pitch Bender rozjedou kvalitní R&B show

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenská partička Pitch Bender pokřtí 4. září v Experimentálním prostoru NoD v Praze album Peace in Emergency. Album nahrál a smíchal Filip Jelínek, známý z projektu Dan Bárta a Illustratosphere.

Foto: bandzone.cz/pitchbender

Zpěvačka Sisa Fehérová

Článek

Pitch Bender hrají sofistikovaný soul a funky s umírněnými výlety do jazzu, do kterého občas přimíchají i trošku rapu. Mají styl v mnohém podobný Navigators, skupině, která před pár lety ovládla domácí soul & funky scénu.

Ve středu formace stojí zpěvačka Sisa Fehérová, která také píše texty. Většinu hudby skládá její spolužačka z jazzové VOŠ v Praze, pianistka Iva Korgerová. Hrají od roku 2009 v ČR, SR a v Německu, předskakovali například Robert Glasper Experiment v pražském Paláci Akropolis. Po debutu Virginology (2010) je Peace in Emergency druhým albem.

Kromě Fehérové a Korgerové tvoří kapelu Dan Hasalík (kytara), Zbyněk Polívka (tenor saxofon), Matěj Havlíček (baskytara) a Oliver Lipenský (bicí). Hostují Jan Hovorka (rap), Dina Czudková (back vocals), Štěpán Janoušek (trombon, back vocals) a Oskar Török (trubka).

„Samotný křest nabídne zajímavou dramaturgii s řadou hostů, kteří s kapelou dlouhodobě spolupracují, skvělé muzikantské výkony, ale především nové písničky, z nichž každá po svém rozehrává celkové téma desky. Tím, jak už název Peace in Emergency napovídá, je rozpor klidu a napětí nebo zdánlivě křehkého příměří s permanentní hrozbou všemožných konfliktů dnešního světa,“ uvedla Barbora Trnková z NoD.

Křest proběhne ve čtvrtek 4. září 2014 ve 20.00. Vstupenky jsou ke koupi prostřednictvím portálů GoOut a SMS Ticket.

Reklama

Výběr článků

Načítám