Hlavní obsah

RECENZE: Zájmové album dam z Puss n Boots

Právo, Jaroslav Špulák

Trio Puss n Boots tvoří od roku 2008 americké zpěvačky Norah Jonesová, Sasha Dobsonová a Catherine Popperová. No Fools, No Fun je jejich první albový počin, na němž je tucet písniček, které se nesou na poklidné vlně country.

Foto: Universal Music

Zleva Sasha Dobsonová, Norah Jonesová a Catherine Popperová

Článek

Název kolekce pochází z textu skladby Rodneyho Crowella Bull Rider, kterou proslavila až interpretace Johnnyho Cashe a již trojice rovněž na svou desku zařadila.

Není to jediná coververze. Protagonistky přezpívaly i písničky od The Band, Wilco, Rogera Millera nebo Neila Younga. A jelikož nebyly v přístupu k jiným písním příliš originální, lze jejich album – i s ohledem na vlastní skladby – považovat spíše za nahrávku pro radost.

Jejich původní písničky, které se na desku dostaly, totiž také nevykazují nijak třeskutou objevnost či autorský a interpretační talent. Jsou v podstatě tradiční a pohříchu příliš neprůbojné, ve své osobitosti dokonce zaostávají za nabídnutými coververzemi.

Taková Pines, jež je na desce předposlední, vyhlíží jako doplněk pro uspokojivou stopáž alba. Závěrečná You’ll Forget Me jako by chtěla přiznat, že trojice prostě hraje country, a to bez ohledu na to, z jakého ranku jsou skladby, které si do svého repertoáru vybrala od jiných a z jaké společnosti členky do Puss n Booth dorazily.

Přitom je to zajímavý mix. Norah Jonesová uspěla v oblasti popu, blues i jazzu, Sasha Dobsonová je jazzmanka a Catherine Popperová univerzální hudebnice, která hrála s mnoha osobnostmi americké scény.

To je ale na celé desce asi to nejzajímavější.

Puss n Boots: No Fools, No Fun
Universal Music, 42:20

Celkové hodnocení: 50 %

Reklama

Výběr článků

Načítám