Hlavní obsah

Expendables 3 ukradli před premiérou a dali na internet

Novinky, Stanislav Dvořák

Neznámý pachatel ukradl ze studia film Expendables 3, který opět spojil akční veterány (Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Antonio Banderas, Harrison Ford, Wesley Snipes a další), a dal ho na internet.

Foto: Bontonfilm

Sylvester Stallone ve filmu nikdy nemine. A střílí prakticky pořád.

Článek

Společnost Lionsgate žaluje neznámého pachatele kvůli filmu, který si údajně stáhlo přes milión lidí a je stále k dispozici na mnoha serverech. Premiéra má být v ČR až 14. srpna.

Žaloba se vztahuje například na servery limetorrents.com, billionuploads.com, hulkfile.eu, played.to, swantshare.com a dotsemper.com. Lionsgate rozeslal těmto firmám dopisy s požadavkem odstranit ukradenou kopii a některé kontaktoval doslova každý den po celý týden, ale servery nijak nezareagovaly, tvrdí žaloba.

Foto: Bontonfilm

Mel Gibson v Expendables 3

Požaduje, aby soud serverům zakázal uchovávat kopii filmu Expendables 3 či zveřejňovat linky a jakkoliv ho reprodukovat. Také se mají zdržet jakékoliv činnosti, která by „naváděla k porušování autorského práva, přímo ho způsobovala či k tomu přispívala”, a dokonce chce, aby žalované straně bylo zakázáno servery provozovat.

Parta veteránů srandistů 

Akční snímek Expendables 3 byl produkován firmou Nu Image, jednou z prvních, které vyhlásily válku torrentům a jejich uživatelům. Ve Washingtonu žalovala mimo jiné 23 322 údajných pirátů prvního dílu Expendables, ale u soudu tehdy neuspěla. Stejnou žalobu pak podala ještě jinde.

Foto: Bontonfilm

Wesley Snipes ve filmu Expendables 3

Expendables 3 navazují na předchozí dva díly, v nichž si ze sebe utahují akční hvězdy osmdesátých let za neustálých výbuchů a rachotu střelby. V aktuálním filmu se jeden ze zakladatelů Expendables, zlotřilý obchodník se zbraněmi Conrad Stonebanks (Gibson), postaví proti svým bývalým kolegům. Už jednou se ho marně snažili odstranit, ale nevyšlo to. Barney (Stallone) už uvažuje o důchodu a do týmu zabijáků přijme mladou krev (Kella Lutz ze série Twilight, Glen Powell, Victor Ortiz). Poprvé s nimi jde do akce dokonce i žena (Ronda Rousey).

Reklama

Výběr článků

Načítám