Hlavní obsah

CeeLo Green, Dilated Peoples i Black Moon na Hip Hop Kempu

Novinky, Stanislav Dvořák

Mezi 21. a 23. srpnem vypukne v Hradci Králové Hip Hop Kemp, největší domácí festival zaměřený na hip hop a příbuzné žánry. Hlavní hvězdou bude letos CeeLo Green.

Foto: hiphopkemp

CeeLo Green

Článek

Americký zpěvák, rapper, producent a občasný herec CeeLo Green je znám i lidem, kteří se běžně nezajímají o hip hop. Jeho zavalitá postavička a plešatá hlava se objevila v několika klipech rotujících v mainstreamových médiích.

Majitel nezaměnitelného hlasu si dokáže pohrávat s retro popovou vlnou, rapem i elektronikou. Do povědomí ho katapultoval hlavně hit Crazy projektu Gnarls Barkley, který založil s producentem Danger Mousem. Známé jsou také skladby It's Ok nebo Fuck You, obě s moderním zvukem, ale silně odkazující k tradici kultovního labelu z šedesátých let - Motownu. CeeLo Gren působí na scéně od deváté dekády, má na kontě čtyři sólo alba, dvě vydal s Gnarls Barkley a další čtyři se skupinou Goodie Mob.

Foto: Hip Hop Kemp

Dilated Peoples

Z Ameriky dorazí také kalifornské trio Dilated Peoples, dále vystoupí Krs One, Action Bronson, Mad Child, Black Moon, Ugly Heroes, Barrel Brothers, P Money, CUNNINLYNGUISTS,  Ten Typ Mes, Rasmentalism, 4D, Black Milk, Vladimir 518, Pokahontaz, Strapo a DJ Spinhandz a mnoho dalších.

Hip Hop Kemp se koná již třináct let a podle pořadatelů jej navštěvuje cca 20 000 lidí. Více než polovinu tvoří zahraniční návštěvníci. Na minulých ročnících vystupovaly desítky interpretů, kteří obdrželi Grammy nebo byli nominováni, mezi nimi i Macklemore& Ryan Lewis, KendrickLamar, The Roots, Method Man & Redman, MosDef, Talib Kweli, RootsManuva a další. Vstupenky a další podrobnosti na www.hiphopkemp.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám