Hlavní obsah

Axl Rose: Nejsem největší zpěvák, je tu Mercury, Presley, Brown

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Axl Rose se vyjádřil k jednomu z populárních žebříčků největších zpěváků všech dob, který usadil právě jeho na první místo. Excentrický Rose reagoval překvapivě rozumně a sestavil vlastní žebříček umělců, kteří jsou podle něj lepší než on.

Článek

„Kdybych musel říct, kdo jsou podle mě nejlepší zpěváci, především bych řekl, že neznám definitivní odpověď, podle mě je to subjektivní, a zadruhé se zajímám hlavně o rockové zpěváky,“ uvedl.

Pak nabídl následující seznam: Freddie Mercury, Elvis Presley, Paul McCartney, Dan McCafferty (Nazareth), Janis Joplin, Michael Jackson, Elton John, Roger Daltrey, Don Henley, Jeff Lynne (ELO), Johnny Cash, Frank Sinatra, Jimmy Scott, Etta James, Fiona Apple, Chrissie Hynde, Stevie Wonder, James Brown.

Axl Rose stále zpívá se skupinou Guns N' Roses, která ale nemá moc společného se slavnou sestavou, která vytvořila nejdůležitější hity v 80. a 90. letech. Momentálně vystupují v Las Vegas a jejich kytarista Richard Fortus tvrdí, že pracují na nových písničkách. Je to třeba brát s rezervou, neboť na minulou desku Axla Rose a jeho party nazvanou Chinese Democracy se čekalo dvacet let a nakonec nijak neoslnila.

Podle tvrzení autorů žebříčku má Axl Rose rozsah sedm oktáv a nejhlubší tón prý najdete na tracku There Was a Time (deska Chinese Democracy), zatímco nejvyšší v Ain’t It Fun (deska The Spaghetti Incident?).

Reklama

Výběr článků

Načítám