Hlavní obsah

Zlatá Pomáda se rozloučí s Prahou

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál Jima Jacobse a Warrena Caseyho Pomáda, uváděný v pražském Divadle Kalich, se v neděli 22. června rozloučí s publikem.

Foto: Richard Kocourek

Tým muzikálu Pomáda – v popředí majitelé zlatých desek, zleva Miroslav Vydlák, Eduard Krečmar a Michal Kocourek

Článek

Smutek z chystané derniéry ale zmírnil fakt, že tvůrci české verze ještě stačili minulý čtvrtek, na den přesně měsíc před derniérou, převzít Zlatou desku za prodej alba s písněmi z muzikálu v podání herců Divadla Kalich.

Pomáda měla v Kalichu premiéru 6. září 2012 v rámci světových oslav 40. výročí jejího uvedení na newyorské Broadwayi. Inscenace získala nadšené kritiky i chválu z úst majitele práv k muzikálu, amerického právníka Ronalda S. Tafta, který navštěvuje nastudování Pomády v nejrůznějších částech světa: „V Divadle Kalich jsem viděl možná nejmenší jeviště, na kterém kdy byla Pomáda hrána, ale také ty nejlepší sólisty, jaké jsem měl v životě možnost zhlédnout. Lepší než v Americe, Austrálii nebo kdekoli jinde v Evropě.“

„Licenci k uvádění Pomády jsme původně pořizovali na sto repríz. Nakonec jich uvedeme dvakrát tolik,“ uvedl při přebírání Zlaté desky producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek. Spolu s ním si hudební trofej odnesl autor hudebního nastudování Miroslav Vydlák a autor překladu písňových textů Eduard Krečmar.

„Velký divácký zájem o Pomádu byl jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli nastudovat další taneční legendu – Horečku sobotní noci. Ta nás s režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem posune zase o kus dál, pokud jde o použité jevištní technologie i nároky na herce. Premiéru bude mít 30. září,“ doplňuje Kocourek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám