Hlavní obsah

Ladislav Chudík je členem první slovenské scény neuvěřitelných 70 let

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Slovenské národní divadlo (SND) v den 90. narozenin Ladislava Chudíka uctilo barda slovenského herectví výstavou v prostorách první scény. „Pan Chudík podepsal pracovní smlouvu v SND 1. ledna 1944. Je členem první scény výjimečných 70 let,“ uvedl při otevření výstavy ředitel SND Marián Chudovský. Diváci v Česku znají Ladislava Chudíka především jako primáře Sovu ze seriálu Nemocnice na kraji města.

BEZ KOMENTÁŘE: Legendární primář Sova oslavil 90 letVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Chudík byl z vřelého přijetí a z přítomnosti velkého množství obdivovatelů zjevně dojatý. „Děkuji vám, že jste přišli,“ řekl přítomným a vzápětí přijímal gratulace.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Výročí 90. narozenin Ladislava Chudíka uctilo SND výstavou v prostorách slovenské první scény.

Na otázku novinářů, zda existuje role, po níž by toužil, legendární doktor Sova ze seriálu Nemocnice na kraji města řekl, že už o něčem takovém ani nepřemýšlí.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ladislav Chudík přijímá gratulace k narozeninám

„Nabízené role vracím, protože už se nechci vysílit. Leckterý z herců by charakterovou roli starce rád přijal, ale já už jsem spokojen,“ řekl.

„Jsem rád, že jsem v životě něco udělal a byl jsem i takovým vyslancem v Čechách. Stalo se, že když u nás nebylo představení úspěšné, v Praze nám tleskali. Zdálo se mi, že to snad dělají schválně, ale bylo to upřímné,“ zavzpomínal.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Výstavu věnovanou kariéře Ladislava Chudíka zahájila herečka Emília Vášáryová.

Chudík se večer postavil na scénu SND ve hře Tančírna a po představení mu kolegové připravili malou slavnost přímo na scéně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám