Hlavní obsah

Flaming Lips natočil svou verzi alba Beatles. S Mobym i Miley Cyrusovou

Právo, Právo

Americká rocková kapela The Flaming Lips se rozhodla vzdát poctu Beatles a natočila vlastní verzi jejich alba Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Deska se bude jmenovat With A Little Help From My Fwends a vyjde 28. října. Uvedla to společnost Warner Music.

Foto: ČTK

The Flaming Lips to s coververzemi dovedou.

Článek

The Flaming Lips patří k nejrespektovanějším alternativně rockovým kapelám posledního dvacetiletí. Jsou pověstní svérázným smyslem pro humor, nekonvenčními postoji i neutuchajícím apetitem experimentovat. V červnu 2012 například vytvořili světový rekord v počtu odehraných koncertů za den, když během 24 hodin stihli uspořádat osm vystoupení.

Na nejrůznějších tribute počinech se podíleli již v minulosti - spolupracovali na kompilačních poctách skupinám Queen a Pink Floyd. Tentokrát nezaměnitelným způsobem přetočili všechny písně Beatles z inkriminované desky. Na pomoc si přitom přizvali spoustu zajímavých hostů, mezi nimiž jsou i Moby a zpěvačka Miley Cyrusová.

Výtěžek z prodeje alba bude věnován nadaci The Bella Foundation, neziskové organizaci založené v Oklahoma City, odkud The Flaming Lips pocházejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám