Hlavní obsah

Festival Struneři představí zajímavé kytaristy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodný festival se odehraje ve dnech 12. a 13. května v pražském klubu NoD. Jmenuje se Struneři a sejdou se na něm kytaristé napříč generacemi, kteří se budou každý den od sedmnácti hodin na pódiu střídat a přibližovat krásu hry na strunný nástroj. Součástí akce budou i workshopy.

Foto: ČTK

Michal Pavlíček je lákadlem festivalu Struneři.

Článek

Jednou z hvězd prvního ročníku nového festivalu bude legendární český kytarista Michal Pavlíček. Na svém kontě má působení po boku jiných výrazných českých hudebníků, například Michaela Kocába a Viléma Čoka v Pražském výběru nebo Báry Basikové ve Stromboli, stejně tak řadu hitů i skladeb pro potřeby filmů či televizních seriálů.

Podobně je na tom kytarista Radim Hladík. Aktuálně je členem skupiny Blue Effect, kterou před několika roky po mnohaleté pauze obnovil s mladými spoluhráči, aby se stali vyhledávanou koncertní i uměleckou formací současné klubové i festivalové scény.

Na festivalu Struneři se představí i kytarista Davida Kollera Michal Pelant, který se nedávno přihlásil povedeným sólovým debutem Na hraně, Lukáš Chromek z Airfare, duo IAN pokřtí svou desku Voyage, poprvé živě zahraje psychedelický projekt Munroe a další.

Festival má podle pořadatelů ambici mapovat zajímavé projekty spojené se jmény kytaristů české hudební scény a také vytvořit nové příležitosti pro hudebníky k vzájemnému uměleckému dialogu.

Reklama

Výběr článků

Načítám