Hlavní obsah

Filmové premiéry: Hany, Ranhojič, Pulp Fiction - Historky z podsvětí a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debutující scenárista a režisér Michal Samir natočil pod názvem Hany tragikomický pohled na mezilidské vztahy. Slavný román Ranhojič převedl na plátno německý režisér Philipp Stölzl. V Bosně a Hercegovině roku 1992 se odehrává irský film Jako bych tam nebyla. Koncertní show největších hvězd seriálového hitu Violetta se jmenuje jednoduše Violetta koncert. V rámci Projektu 100 se vrací do kin slavný film Pulp Fiction – Historky z podsvětí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 19. týden

Článek

Hany

HanyVideo: CinemArt

Film drze, s nadhledem a cynickým humorem zobrazuje společnost, které čas protéká mezi prsty. Jiří se živí prodejem drog, dívka se nedokáže rozejít s dlouholetým partnerem, protože je „prostě hodnej“, básník žije v romantické iluzi… Jejich osudy se během jediné noci vzájemně proplétají, ale každý si uchovává vlastní svět. Dokud ho nenaruší násilná pouliční vzpoura.

Hany, ČR 2014, tragikomedie, 90 min., režie: Michal Samir, hrají: Jiří Kocman, Hana Vágnerová, Ondřej Malý, Pavla Tomicová, Jitka Schneiderová, Michal Sieczkowski a další.

Ranhojič

Ranhojič Bontonfilm CZVideo: Bontonfilm CZ

V Anglii v 11. století začíná příběh Roba Coleho, sirotka, kterého se ujal potulný ranhojič. Později se Rob vydává v touze za poznáním do daleké Persie, kde se stává studentem u legendárního učence Avicenny.

Ranhojič, Německo 2013, historický, 150 min., režie: Philipp Stölzl, hrají: Tom Payne, Stellan Skarsgärd, Ben Kingsley a další.

Jako bych tam nebyla

Jako bych tam nebylaVideo: Film Europe

Film je příběhem mladé ženy ze Sarajeva, jejíž život se ze dne na den změní. Zbavena všeho, co kdy měla, čelí neustálé hrozbě smrti a bojuje proti nenávisti, kterou vidí kolem sebe. V posledním záchvěvu odvahy nebo šílenství se rozhodne ještě jednou vzepřít a být sama sebou.

Jako bych tam nebyla, Irsko 2011, drama, 109 min., režie: Juanita Wilsonová, hrají: Natasa Petrovicová, Fedja Stukan, Miraj Grbic, Stellan Skarsgård a další.

Violetta koncert

Violetta koncert FalconVideo: Falcon

Film byl natočen v prostorách Mediolanum Forum v italském Miláně. Vystupuje zde dvanáct postav, které předvádějí největší hudební hity první a druhé řady televizního seriálu. Speciál zachycuje živý koncert v plné délce, a navíc dává fanouškům možnost nahlédnout i do zákulisí.

Violetta koncert, Argentina 2014, hudební dokument, 96 min., režie: Matthew Amos, hrají: Martina Stoesselová, Diego Dominguez, Jorge Blanco, Mercedes Lambre, Lodovica Comello a další.

Pulp Fiction – Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětíVideo: Gemini Film

Gangsterka plná černého humoru a nezapomenutelných postav. Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v něm definoval základní prvky své režisérské poetiky.

Pulp Fiction – Historky z podsvětí, USA 1994, thriller, 154 min., režie: Quentin Tarantino, hrají: John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Uma Thurmanová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám