Hlavní obsah

Operní Kvartet v Divadle Bez zábradlí

Právo, Radmila Hrdinová

Britský dramatik Ronald Harwood je u nás známý jako autor divadelní hry Garderobiér, v níž zpracoval vlastní zkušenosti z divadelní praxe, anebo jako scenárista filmu Pianista, za nějž získal prestižního Oscara.

Foto: Alžběta Jungrová

Rudolf Hrušínský, Jana Švandová a Veronika Freimanová jsou protagonisty Harwoodova Kvartetu v Divadle Bez zábradlí.

Článek

Pražské Divadlo Bez zábradlí uvádí v pondělí 28. dubna premiéru jeho komedie Kvartet, kterou diváci znají rovněž z filmového zpracování, jež v roce 2012 natočil Dustin Hoffman a v němž Maggie Smithová byla za roli Jean nominována na Zlatý globus.

Laskavá komedie o umění stárnout se odehrává v penzionu pro vysloužilé operní umělce, kde svůj život poklidně dožívají Cissy, Wilf a Reggie. Stereotypní dny v penzionu naruší příchod někdejší slavné sopranistky Jean, bývalé manželky Reggieho. Dokonce ohrozí jejich plán zazpívat na tradičním koncertu k výročí narození Verdiho kvartet z Rigoletta. Hra o citlivých problémech stárnutí hvězd nabízí čtyři excelentní herecké příležitosti. V Divadle Bez zábradlí se jich v režii Petra Slavíka chopili Veronika Freimanová, Jana Švandová, Rudolf Hrušínský a Zdeněk Žák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám