Hlavní obsah

Mišík, Už jsme doma, Longital, Echt! a pocta Reedovi na Eurotrialogu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival „nepopulární hudby” pořádají tradičně v Mikulově. Eurotrialog se koná 22.-23. srpna a letos chce složit poctu Lou Reedovi a Filipu Topolovi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Mišík

Článek

V rámci pocty Filipu Topolovi většina účinkujících souborů zahraje kromě vlastních věcí i jednu nebo dvě písně od Psích vojáků. Odkaz Lou Reeda a kultovní americké skupiny Velvet Underground připomenou Andrej Polanský & Emül Langman (CZ/D) a na závěr festivalu ještě skupina All Tomorrow Parties.

Dnes už legendárního českého rockera Vladimíra Mišíka, který prošel kapelami jako Matadors, Blue Effect, Flamengo, Energit a Etc., není třeba dlouho představovat - na festivalu Eurotrialog vystoupí s akustickým triem ČDG.

Pubrocková legenda Echt! oslaví 25 let na scéně, známý básník J. H. Krchovský bude přednášet svá díla za doprovodu rockové kapely pod názvem J. H. Krchovský & Krch-off band. Přijede také ústecká kytarová skupina Houpací koně, která už dvaadvacet let hraje po klubech.

Dále vystoupí skupina Gregor Samsa, přirovnávaná k Primus, Pohlavní nádraží nebo Sousedi. Mimo hlavní amfiteátr hrají za zvláštní vstupné 100 korun slovenští Longital. Vstupenky a další podrobnosti na www.eurotrialog.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám