Hlavní obsah

Horkýže Slíže vyrazili na české turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Čechách a na Moravě populární slovenská rocková skupina Horkýže Slíže zahájila ve čtvrtek 3. dubna své jarní klubové turné. Jako předskupinu s sebou veze nadějné We On The Moon z Brna.

Foto: ČTK

Horkýže Slíže už na turné vyrazili.

Článek

Slovenská kapela tvrdí, že na koncertech probouzí své vzpomínky z cest po celém světě, sáhá do hluboké historie a odhaluje dosud nezveřejněné, mnohdy dosti dramatické příběhy z jejího bytí.

„Retrospektiva, též retrospekce nebo analyse, je filmový nebo literární postup, při němž je přerušena dějová vyprávěcí linie a příběh se vrací do dřívějšího časového okamžiku. V poslední době se filmové retrospektivy označují jako flashbacky. Retrospektiva se v příběhu může objevit například v podobě vzpomínek některé z postav, vyprávění minulého příběhu a podobně. Dále lze rozlišit retrospektivu vnější a vnitřní. Někdy může retrospektiva tvořit značnou část příběhu, pak hlavní dějová linie představuje pouhý rámec pro minulé dějové linie. A to jsou Horkýže Slíže 2014 On The Road,“ vysvětluje zpěvák a baskytarista slovenské skupiny Kuko.

Horkýže Slíže budou v turné pokračovat v létě. Čeká je totiž vystupování v rámci putovního festivalu Hrady.cz

Program turné:

 5. 4. Frýdek Místek  

10. 4. České Budějovice       

11. 4. Domažlice       

12. 4. Děčín   

18. 4. Teplice 

19. 4. Jilemnice          

20. 4. Dvůr Králové

24. 4. Olomouc

 8. 5. Prostějov

 9. 5. Litomyšl            

23.5. Hořovice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám