Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Noe provokuje a táhne lidi do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prvním místě žebříčku návštěvnosti domácích kin se ocitl Noe, americký film volně inspirovaný biblickými událostmi, který už stačil pobouřit muslimské i křesťanské země.

Foto: Cinemart

Noe

Článek

Film Noe natočil režisér Darren Aronofsky a stál asi 125 miliónů dolarů. Hlavní roli dostal Russel Crowe, v dalších hrají Jennifer Connellyová, Douglas Booth, Emma Watsonová, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Dakota Goyová a Mark Margolis.

Spojené arabské emiráty, Bahrajn nebo Katar patří k zemím, které už film zakázaly, a další budou následovat. Společnost Paramount přidala i v USA do propagačních materiálů varování, že biblické děje jsou vyprávěny s uměleckou licencí.

Na druhém místě je komedie Karla Janáka 10 pravidel jak sbalit holku s Matoušem Rumlem a Kristínou Svarinskou v hlavních rolích. Hlavní hrdina je nepraktický student astrofyziky, který neumí oslovit svou vyvolenou, v jeho očích dokonalou dívku snů. V příběhu, který vyznívá krajně nepravděpodobně, tomuto nešťastnému popletovi kamarádi povolají na pomoc jeho otce (Miroslav Donutil), vydavatele rádoby moudrých příruček o tom, jak se má „balit“.

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Třetí je americký dětský animovaný film Zvonilka a piráti o zlé víle Zarině, pirátech a hodné Zvonilce, která musí vše zachránit.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Noe33 210
2.1.10 pravidel jak sbalit holku17 140
3.2.Zvonilka a piráti11 532
4.3.Pompeje4 816
5.7.Grandhotel Budapešť4 792
6.5.Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana4 733
7.4.300: Vzestup říše4 141
8.9.Babovřesky 23 037
9.6.Need for Speed3 006
10.10.Fair Play2 706

Reklama

Výběr článků

Načítám