Hlavní obsah

Pláště Beatles z filmu Help! se vydražily za téměř 3,8 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pláště, které na sobě měli členové skupiny Beatles George Harrison a Ringo Starr ve filmu Help! z roku 1965, se vydražily za 115 tisíc liber (téměř 3,8 miliónu Kč). Paul McCartney dražbu svého oblečení na poslední chvíli zakázal, informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Starrův plášť získal na aukci v liverpoolském hotelu Adelphi nový majitel za 61 tisíc liber (2,013 miliónu korun), zatímco ten Harrisonův se prodal za 54.000 liber (1,78 miliónu). Odhadní hodnota obou svršků se před aukcí pohybovala mezi 20 a 30 tisíci librami.

Harrison a Starr pláště nosili během pětidenního natáčení filmu Help! v Alpách a členové kapely jsou v nich zvěčnění také na obalu stejnojmenného alba. Podle aukčního domu Omega Auctions je koupili britští zájemci.

Do dražby šlo také piano, na které hráli Paul McCartney a John Lennon. Nejmenovaný jihoamerický sběratel za něj zaplatil 57 500 liber (1,89 miliónu korun). Na křídle od firmy Bechstein vznikly podle Omega Auctions hity jako Help! a Yesterday.

Piano i pláště dal do dražby dvaaosmdesátiletý Richard Lester, který s Beatles natočil dva filmy, Help! a Perný den (1964).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám