Hlavní obsah

Metallica zveřejnila první ukázku z nového alba

Novinky, Stanislav Dvořák

Po dlouhé době se na internetu objevila nová skladba od americké skupiny Metallica. Audio nahrávku bez obrazu The Lords of Summer kapela označila jako „garážové demo”.

Metallica: Lords of Summer (audio)

 
Článek

Lords od Summer už zazněla naživo v kolumbijské Bogotě 16. března, kde si ji fanoušci nahrávali na mobily, kvalitní nahrávka ale nebyla k dispozici. Nyní s ní přišli sami autoři a osmiminutový song je první sólovou novinkou Metalliky od roku 2008, kdy vyšlo album Death Magnetic.

Začátkem roku řekl kytarista Kirk Hammett, že kapela už musí začít pracovat na novém studiovém albu. Pravděpodobně se objeví na trhu někdy v roce 2015. Po řadovém albu Death Magnetic se skupina pustila do spolupráce s Lou Reedem na alternativním projektu Lulu. Ten byl přijat s krajní nechutí zejména u starých fanoušků Metalliky a s rozpaky u kritiků. Komerčně také vůbec neuspěl.

Americká metalová legenda zavítá letos 8. července do Prahy a zahraje show Metallica By Request na Aerodrome festivalu. Program si mohli sestavit samotní fanoušci ze seznamu více než 140 skladeb, které Metallica dosud nahrála. Sedmnáct písní pak skupina doplní jednou novinkou, což bude pravděpodobně Lords of Summer.

Metallica u nás patří dlouhodobě k nejpopulárnějším kapelám vůbec. Naposledy tu hrála v květnu 2012 v zaplněné Synot Tip Aréně v pražských Vršovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám